Derfor skal du vælge praktik

Der er mange grunde til at du bør overveje praktik – meget seriøst. Der er nemlig et hav af fordele for dig, hvis du vælger denne retning i løbet af dit studie.

Du vil med sikkerhed have muligheden for enten at vælge praktik eller udveksling i løbet af din uddannelse. Og nu står du nok med det svære valg uden at vide, hvad du skal gøre eller vælge. Og det kan da også være svært – og det er bestemt ikke bare noget, du bare lige skal vælge på to sekunder. Men her har vi samlet nogle gode grunde til, hvorfor vi mener, at du bør vælge praktik fremfor dine andre valg.

Den første grund er at du får lov at prøve kræfter med den virkelige verden og alt det, som du har lært. Det er skræmmende pludselig ikke at skulle sidde passivt tilbage på skolebænken og bare lytte. Nu har du faktisk chancen for at få implementeret de idéer og visioner du har for en bestemt virksomhed.

Så hvis dine ideer fejler eller ikke bliver en så stor succes som forventet, så lærer du også af dette. Hvis det derimod bliver en succes, så er du også en del af dette. Det kan være skræmmende, men også utrolig sejt.

En anden grund til at du bør vælge praktik er at det er din chance for et studiejob. Jeg havde personligt ikke selv et studiejob, da jeg var på mit fjerde semester af bacheloren og en stilling som praktikant ændrede fuldkommen på dette.

Et år efter havde jeg egen virksomhed samt et fedt studierelevant job, som mange eftertragter. Så det var et kæmpe springbræt for mig personligt og derfor tror jeg også på, at det kan blive det for dig.

Andre artikler