Det er vigtigt at forvalte din økonomi rigtigt som studerende

Som studerende kan du med stor sandsynlighed nikke genkendende til, at økonomien sommetider kan være en anelse stram. Det er meget almindeligt, da der oftest ikke er mulighed for at passe et job ved siden af studiet, hvis der er tale om et krævende studie – og SU’en rækker naturligvis ikke synderligt langt.

 

Derfor er det også særdeles vigtigt, at du som studerende sørger for at forvalte din økonomi på korrekt vis. Ved at forvalte din økonomi og dine frie midler på korrekt vis, så vil du også opleve, at din samlede formue og dermed også dit samlede rådighedsbeløb vil være stigende måned efter måned.

 

Mange studerende er særdeles opmærksomme på, at skulle spare på deres penge. Faktum er dog, at du er bedre stillet ved at forvalte dine midler bedre fremfor blot at spare dem op. Der findes naturligvis måder hvorpå du kan investere dine penge, så de yngler og bliver til flere.

 

Passiv eller aktiv investering?

Først og fremmest, så skal du naturligvis sørge for at gøre klart over for dig selv, hvorvidt du har interesse i, at skulle investere dine penge på aktiv eller passiv vis. Det skyldes naturligvis, at der vil være forskel på, hvorvidt du har intentioner om at investere på aktiv vis eller du blot har et ønske om at lade dine investeringer passe sig selv.

 

Passiv investering vil oftest være i form af, at placere dine midler i én eller flere aktier. Det kan du naturligvis også gøre på flere måder. Du kan enten udvælge de forskellige aktieprospekter på egen hånd eller du kan derimod placere dine penge i en pulje eller forening, der foretager investeringerne for dig.

 

Har du derimod intentioner om at handle på mere aktiv vis, så grænser det sig naturligvis til trading. Med trading vil der være oftere udskiftning i din portefølje, hvilket appellerer mest til dig, der som investor har et ønske om at kunne minimere din tidshorisont, men samtidig slippe fra det med gode gevinster.

 

Online trading som studerende

Har du som studerende planer om, at du skal kunne investere eller trade dig til et større rådighedsbeløb, så er din tidshorisont naturligvis mere kortsigtet. Derfor vil passiv investering heller ikke være den bedste løsning i denne sammenhæng – hvad du derimod bør gøre er, at se nærmere på aktiv investering.

 

Dette involvere kortsigtet trading med blandt andet CFD’er, optioner eller deslige. Der er også mulighed for at lave kortsigtet aktiehandel, men det kræver dog en større formue at kunne opnå gevinst på kort sigt. Derfor vil det også være mere givende at handle via en såkaldt broker som eToro.

 

Ved denne type af broker (mægler) har du muligheden for at trade med diverse optioner, der er baseret på et underliggende aktiv. Fordelen ved dette er, at du kan opnå gevinst på kort sigt, hvilket naturligvis er dét, der er målet for dig, der ønsker at skabe et større rådighedsbeløb som studerende.

 

God forberedelse er vigtigt

Uanset om du har planer om at tjene yderligere penge ved siden af studiet via såkaldt forex trading eller du derimod foretrækker optioner eller CFD’er med andre underliggende aktiver, så er det særdeles vigtigt, at du har fokus på at forberede dig ordentligt, inden du laver en bestemt investering.

 

Selvom der er tale om kortsigtet investering (eller trading, om man vil), så er det vigtigt, at du har gjort dit forarbejde ordentligt. Du bør undersøge det underliggende aktiv nøje, så du kan forvalte dine penge med større sikkerhed og bedre sandsynlighed for succes.

 

Alle studerende har naturligvis muligheden for at tjene penge ved siden af deres studie ved at handle med enten valuta, optioner eller noget helt tredje.

 

Har du talent for det?

Ender du med at blive en skarp investor, kan det være, at det er noget du skal gøre karriere inden for. Videre kan det også være, at du drømmer om at starte din egen virksomhed. Hvis investeringerne er gået godt, har du her grundlag for solid startkapital til at komme godt i gang med. Uanset, hvilken virksomhed du har lyst til at starte, er et vigtigt at huske på, at en virksomheds succes ligger tæt op ad, hvilke medarbejdere der er, og om de er glade. Det kræver derfor en god leder, der har øje for sine medarbejdere og forstår, hvornår der er behov for support eller sparring. Du kan derfor overveje at uddanne dig videre og tage en akademiuddannelse i ledelse. Dette kan du gøre her, hvor du vil lære at udvikle dine personlige og faglige kompetencer.

 

Andre artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *