Det skal du tænke over, før du optager et lån

phd

Indlægget er sponsoreret

Det er aldrig en god idé at skrive under på en låneaftale, før man har gjort sig nogle økonomiske tanker. Der er god grund til, at man skal være myndiggjort, hvis man skal gøre sig tanker om at låne penge. Det hænger sammen med, at man kan havne i en kompliceret situation, hvis man ikke bevarer sin sunde fornuft.

Hvor mange penge har jeg brug for at låne?

Det er helt essentielt at beslutte sig for, hvor mange penge man vil låne. Det kræver selvfølgelig, at du ved, hvad pengene skal bruges til. Danskerne låner vidt forskellige beløb, men der er alligevel nogle beløbssatser, der er mere almindelige end andre:

  • 000 kr.
  • 000 kr.
  • 000 kr.
  • 000 kr.

Du behøves ikke nødvendigvis at låne et af ovenstående beløb, hvis du skal optage et lån. Vælger du et online låneselskab, kan du typisk angive det ønskede lånebeløb. Det kan du gøre i en låneformular, hvor du kan angive en minimums- og en maksimumssats.

Du skal altid være opmærksom på, at du bliver opkrævet renter af alle de penge du låner, så der er ingen grund til at låne flere penge end højst nødvendigt. Du kan se her, hvilke forskellige beløb du kan låne på nettet.

Hvor hurtigt kan jeg tilbagebetale lånet?

Skal du låne penge, skal du ikke blot angive, hvor mange penge du vil låne. Du skal også angive, hvor længe du vil betale af på lånet – også kendt som afdragsperiode eller løbetid. Den valgte långiver er interesseret i at vide, hvornår de får pengene tilbage, hvorfor du bliver bedt om at angive en realistisk løbetid.

Afhængig af hvilken lånetype du vælger, kan du typisk betale af på lånet i et fastlagt antal år og / eller måneder. Har du lagt et budget, har du bedre forudsætninger for at vurdere, hvor hurtigt du kan få dit lån ud af verden.

Det er almindelig procedure, at man kan indfri sit lån på et hvilket som helst tidspunkt, hvis man får flere penge mellem hænderne end tidligere. Får du lønforhøjelse, eller arver du penge, kan du nemt og hurtigt indfri lånet.

Hvilken låneudbyder skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige låneudbydere på det danske lånemarked, så det står dig frit for at vælge din foretrukne låneudbyder. Din ideelle låneudbyder vil være den låneudbyder, der indfrier flest af dine krav og ønsker. Det kan f.eks. være, at du ønsker at optage et lån, hvor du kan sætte din betaling på pause, hvis du imod forventning kommer i økonomiske vanskeligheder.

Du forpligter dig ikke til at låne penge hos den samme låneudbyder hver gang. Der kan dog være visse fordele ved at samle dine lån hos én låneudbyder.

Andre artikler