Dette skal du være bevidst om, hvis du arver mens du er studerende

aa

Som studerende vil budgettet ofte være presset, da størstedelen af tiden bruges med studieaktiviteter både på studiet og hjemme i boligen. Den alder man rammer, når man er i gang med det videregående studie, rammer ofte samme alder, hvor man kan være ude for at miste bedsteforældre til alderdommen. At miste, forbindes i nogle tilfælde med arv, hvilket kan være en tveægget ting, at tænke på efter den triste periode efter dødsfaldet. Det er her vigtigt at tænke på at investere pengene i noget, som ville gøre dem stolte.

Her kommer der 3 gode investeringer man som studerende arving, kan bruge de efterladte aktiver på:

Boligsituationen

Manglen på studieboliger i de største danske byer, har aldrig været større. Nordea lavede en undersøgelse i 2016, der viser at kun 12 procent af de unge studerende, bor i en dissideret studiebolig. Dette medfører at mange studerende må leje sig ind på værelser hos private, eller dele lejligheder med andre ligesindede, hvilke ikke er optimalt, når der skal læses op til studiet.

Er man i en situation, hvor man står til at arve en bolig fra en afdød bedsteforælder, vil dette være en optimal løsning, hvis man kan holde ud at bo i et hjem, hvor man højest sandsynligt er kommet hele sit liv. Der er flere regler for overtagelse af dødsboer, hvilket det er muligt at læse mere om her.

Det kan være svært at tænke på arv, når man lige har mistet, men det er en god ide at gøre sig tanker om hvilket investeringer, der ville gøre det afdøde stolt.

Tag et semester i udlandet

Hvis man er i en periode på studiet, hvor det er muligt at tage et semester i udlandet, vil det med garanti gøre det afdøde ”stolt” hvis man bruger nogle af de efterladte ressourcer på at tage et semester i udlandet.

Et semester i udlandet er ofte forbundet med et større kontant beløb, da semestre i udlandet ofte er selvbetalt, og ikke betalt af staten ligesom tilfældet er i Danmark.

Det kan ofte tage noget tid at komme over et dødsfald, hvilket det ligeledes kan med at få frigivet ressourcerne, der kunne bruges på et studieophold i udlandet. Vælger familien at benytte sig af et privatskifte kan det gå hurtigere med frigivelsen, og det er derfor værd at finde ud af, om man kan nå at få frigivet aktiverne, inden semesteret i udlandet starter. Læs mere om hvad man som studerende kan forholde sig til, hvis familien vælger et privatskifte, af den afdødes aktiver ved at klikke her.

Studiegælden

Mange studerende, har igennem årene som studerende med en presset økonomi, fået opbygget en studiegæld, der i værste tilfælde kan følge en i mange år efter endt studie. I stedet for at bruge arven på forbrug, vil det med garanti være i den afdødes ånd, at komme af med den gamle gæld, så man derved kan starte på en frisk efter endt studie.

Andre artikler