Ekstra besparelser? 3 steder i din bolig du kan finde besparelser

coins-currency-investment-insurance

Som studerende, navnlig på de videregående uddannelser, er det vigtigt, at man hele tiden sørger at holde sine udgifter i ave og derfor er der også afgørende, at man hele tiden leder efter besparelser, der hvor det er muligt. Disse kan dog ofte være svære at finde, når man står midt i det hele. Men det bedste sted at finde besparelser for en studerende er hjemme hos en selv. Så hvis du mangler noget inspiration til at hvor du kan finde nye besparelser, kommer der her en kort guide.

1: På badeværelset – vink farvel til dyrt barbergrej og shampoo

Hvor stater du oftest din dag? De fleste gør det enten foran kaffemaskinen eller på badeværelset og måske er det fordi, at du endnu ikke har fået søvnen ud af øjnene endnu, at du ikke har fået øje på de mange besparelser som man kan finde på toilettet.

For selvom at badeværelset ofte er det mindste rum i en typisk studielejlighed, så er der stadigvæk masser af produkter, som man kan spare penge på. Dette gælder både for shampoo og ikke mindst barbergrej. Særligt barberblade og barbermaskiner kan være dyre for en typisk dansk studerende.

Gillette sidder nemlig tungt på langt størstedelen af det globale marked for barbergrej, men der findes en række mindre og ukendte alternativer – hvor man kan skarpe om imod 50% af prisen på både barberblade og barberskum. Flere af disse mærker kan blandt andet findes i kæden Normalt. Hvis man har rigtig meget hårvækst, kan man også overveje at foretage en mindre investering i permanent hårfjerning. Det er uden tvivl en investering, der tjener sig hjem igen. Hvis dette lyder som noget du kunne drage fordel af, kan du læse mere om dine muligheder her.

2: I Køkkenet – gå benhårdt efter discount

Efter at du har taget et bad vil du med største sandsynlighed bevæge dig ud i køkkenet for at drikke din morgenkaffe, inden du skal ud af døren og måske skyldes det manglen på kaffe, at du heller ikke her er opmærksom på de store besparelser der er at komme efter her.

Men når det kommer til køkkenet og SU-økonomi, så bør man altid gå efter at handle discountprodukter. Og dette bør også omfatte din kaffe. Men bare rolig! Blot fordi at et produkt er mærket som ’discount’, behøver kvaliteten ikke at fejle noget og kaffe er heldigvis en af de varer som bliver solgt som discount.

Dette skyldes ofte kvotesystemer som gør, at der er begrænsninger for hvor mange tons kaffe en producent såsom Gevalia må sælge som Gevalia kaffe. Hvis en kaffehøst har været større end ventet, må Gevalia derfor sælge deres overskydende kaffe under andre mærker som oftest mærkes som discount produkter. Det samme gør sig i øvrigt gældende for vin.

Ifølge forbrugerøkonomer kan man spare imellem 30-50% af sit madbudget ved udelukkende eller i overvejende grad at handle discount. For en studerende kan det godt blive til et par måneders ekstra SU om året.

3: I stuen – sluk for strømmen når du ikke er hjemme

Det tredje og sidste sted du kan spare penge i din bolig er i din stue – eller på dit værelse – alt efter hvor mange kvadratmeter du har at gøre godt med. I sin stue vil man ofte kunne finde besparelser, når det kommer til sin elregning. Hvis man bor til leje i en gennemsnitlig to eller treværelseslejlighed, så betaler man typisk 4000 kroner om året for strøm og en stor del af denne strøm kommer fra mange af de elektroniske apparater vi bruger i dagligdagen. Dette gælder derfor både lamper, fjernsyn, tablets, mobiltelefoner, printere og spillekonsoller. Og selvom mange elektroniske apparater har en standbyfunktion, så bruger mange legligheder og husstande over 500 kroner om året, alene på produkter, der står på standby!

En af de mest effektive måder at gøre noget ved dette er at investere i en elspareskinne. En elspareskinne fungerer som en forlængerledning der binder alle dine elektroniske apparater sammen på samme måde som en gammeldags stikdåse. Det betyder, at når du slukker din computer, kommer du automatisk til at slukke din printer og måske din læselampe. En elspareskinne koster kun 100 kroner og som i kan se kommer det hurtigt til at tjene sig hjem igen. Hvis i selv ønsker at gøre brug af denne løsning, kan i finde et stort udvalg af kabler, der kan binde det hele sammen her.

Med en elspareskinne kan du dermed sørge for at strømmen er slukket i hele lejligheden, både når du er i skole og om natten, når du sover, så den samlede årlige besparelse bliver langt over de 500 kroner!

Andre artikler