En god idé med forsikring

Når økonomien strammer kigger de fleste studerende på faste udgifter. Hvilke er unødvendige? Hvilke skæres fra? Det er en god øvelse at gøre løbende, men pas på med at forveksle unødvendige med dem som du måske ikke har behov for her og nu.

Forsikringer er en af dem, som måske ikke er nødvendig her og nu, og måske tænker du at du sagtens kan spare dem væk. Men det et skidt valg.

Der kan ske mange forskellige uheld og skader på dine egendele. Det behøver som sådan ikke bare at være indbrud og cykeltyveri, men det kan også være skader som f.eks. oversvømmelse, brand eller noget helt tredje. Hvis du er forsikret så vil du kunne få dækket disse ting.

Du får ansvarsforsikringen med

Når du køber en indboforsikring så er der inkluderet en ansvarsforsikring. Den er vigtig at have hvis du kommer til at gøre skade på andre eller andres egendele. Er det helt usandsynlig? Sikkert ikke. En bytur eller lidt overkådhed kan nemt ende med uheld. Og i disse tilfælde kan du bruge din ansvarsforsikring.

Sådan sparer du

Hvis du skal have en billig forsikring, så skal du først og fremmest undersøge markedet. Find ud af om der er nogle som har specielle forsikringer til studerende. Det er vigtigt at du tager fat i så mange selskaber som muligt. Der kan være store forskelle på priserne.

Når du har fundet et forsikringsselskab, så sørg for at have så høj en selvrisiko som overhovedet muligt.

Høj, tænker du måske. Men det bliver da dyrere hvis jeg skal bruge den.

Ja det er korrekt det er dyrere den dag du har brug for forsikringen. Men når du hæver din selvrisiko, så bliver forsikringsydelsen mindre. Du får altså flere penge i dit budget.

Derudover er det forhåbentligt sjældent du får brug for forsikringen.

Andre artikler