Gode råd til optagelse af lån eller kredit trods RKI

billede

Det er unormalt og nærmest umuligt i dag at få lov at låne penge, hvis du først er registreret i RKI. RKI er et register over dårlige betalere i Danmark og viser overfor banker og sparekasser i Danmark, at du ikke er i stand til at tilbagebetale et lån – også selvom din registrering er blevet til på grund af kortvarige økonomiske problemer.

Når man er studerende er det generelt set mest forbrugslån der optages. Derfor vil det være dyre lån man optager. Selvom det langt fra er størstedelen, så optager mange unge gæld i bl.a. telefoner, TV og lignende. Enkelte tager også kviklån. Er du i RKI, og vil gerne lære mere om dine muligheder – så læs med her.

Derfor kan det være svært at finde alternative lånemetoder, hvis du er registreret i RKI, men der er dog stadig få muligheder – selvom beløbene du har mulighed for at låne er relativt små. Et alternativ mange benytter sig af, hvis de står skrevet ind i RKI, er de hurtige kviklån eller SMS lån, hvor det maksimale lånebeløb ofte kun er 5.000 kroner.

Med et hurtigt lån slipper du også for møder i din bank med din bankrådgiver m.m., da du blot sender en ansøgning ind samt den rette dokumentation og du vil hurtigt kunne få af vide, om du er berettiget til optagelse af et lån eller ej.

Lån uden sikkerhed

Selvom du står registreret i RKI og gerne vil låne penge, er der faktisk en anden mulighed. Muligheden er et andet kviklån, der ofte bliver omtalt RKI lån. Et RKI lån er et kviklån, men du skal være indstillet på, at de langt fra er billige.

Grunden til at folk er registreret i RKI, er at de ikke har kunnet betale nogle penge til enten deres bank, forsikringer eller andet og derfor skylder et lille eller et større beløb til nogle mennesker. Det betyder ofte også, at de personer der er registreret ofte også har en dårlig økonomi og derfor er det meget risikabelt for låneudbyderne at låne dig penge.

Denne risiko tager låneudbyderne sig godt betalt for og derfor er det ikke unormalt at et RKI lån har en rente på over 25 procent samt stiftelsesomkostninger og andre gebyrer. Derudover er et lån trods RKI ikke et hurtigt lån, da det kræver, at man har lagt et fornuftigt budget, så man kan bevise, at man er i stand til at tilbagebetale lånet igen.

Ydermere har du mulighed for at optage billige lån, hvis du har en ejerbolig og kan stille sikkerhed i friværdien af din bolig selvom du står i RKI. Har du i højere grad lyst til at blive slettet i RKI, kan du forsøge at tage fat i de virksomheder, som du skylder penge og få lavet en god afdragsordning.

Er det helt umuligt, vil du automatisk blive slettet fra RKI efter 5 år. Det kan dog være lang tid, at have en dårlig økonomi i, da de begrænser dig. Herefter vil du have mulighed for at låne penge på lige vilkår som alle andre.

Lån penge online og uden dokumentation

Hvis du står og skal bruge penge lige nu og her, kan et online lån være vejen frem. Igennem de seneste par år, er hele låneprocessen blevet optimeret gevaldigt og derfor kan du i dag låne penge hurtigt via internettet. Svartiderne på din låneansøgning er også blevet minimeret og du kan ofte få svar med det samme.

I de seneste år er der ligeledes kommet mange flere låneudbydere til og derfor er konkurrencen blevet mere intens. Førhen var priserne ofte ret høje, men i dag vil stort set alle kunne optage et lån online også selvom de er registreret i RKI. Så længe at du opfylder låneudbyderens krav og deres betingelser, vil det ikke være noget problem, at optage et online lån hurtigt.

Ydermere har du også mulighed for, at låne penge uden dokumentation og sikkerhed i dag. Det er kun få låneudbydere i dag, der ønsker oplysninger og dokumentation fra dig, hvis du ansøger om et lån online i dag.

Der vil dog som udgangspunkt altid være et eller flere dokumentationskrav, men kravene kan variere afhængig af, hvilken låneudbyder du vælger. Det kan være dokumentation som din alder, navn, adresse og billede dokumentation, der ofte er de mest efterspurgte oplysninger, i forbindelse med optagelse af et lån.

Kig på ÅOP

Et af de vigtigste redskaber du kan benytte er ÅOP, som er en forkortelse af årlige omkostninger i procent. ÅOP bruges til at vurdere i hvilket omfang, at du skal låne penge nu eller i højere grad vente på at de årlige omkostninger i procent er blevet bedre, hvis det er muligt for dig.

Alternativt kan du beregne dit lån her.

ÅOP i forbindelse med et lån, vil indeholde alle omkostninger i form af renter, stiftelsesgebyrer og hvad der ellers hører til. Jo lavere ÅOP, jo billigere vil dit lån være for dig. Du har krav på at kende ÅOP hos samtlige låneudbydere i forbindelse med optagelse af et lån og inden du skriver under på lånet.

En god idé er at indhente mindst 3 lånetilbud fra forskellige låneudbydere, før du vælger dit endelige lån. Det vil sikrer dig en fair sammenligning af de forskellige udbydere og sikrer dig, at du får den bedste ÅOP samt det bedste lån.

Herudover bør du også overveje hvor lang en løbetid du ønsker på dit lån samt om du overhovedet er i stand til at betale dit lån tilbage. Dine ydelser skal passe sammen med din økonomi.

Andre artikler