Gode spareråd til den kolde tid!

Smiling girl holding piggy bank money
Smiling girl holding piggy bank money

Det er blevet efterår og vinter, og julen nærmer sig med hastige skridt. Vi ved alle, at julen er den dyreste tid på året og vi kunne nok alle ønske os, at vi havde lidt ekstra penge i denne tid. Men uan-set årstid, så er der næsten ingen af os, der kan sige os fri for, at vi godt kunne bruge lidt gode spare-råd.

Det kan være svært at få pengene til at slå til, til alle de goder, som vi fristes af dagligt, og det kan være uoverskueligt at finde ud, af hvor man kan spare, hvis man synes, man lever fornuftigt uden at være for ekstravagant.

Det er ikke sikkert, at du i hverdagens rutiner kan se, hvor det er, du kan sætte sparekniven ind, eller hvordan du øger din indtægt i en travl hverdag. Det kan nogen gange være nødvendigt at se med nye øjne på, hvordan det egentligt er, du håndterer din økonomi. Læs med her og find ud af, hvor-dan du med et overordnet kig på din økonomi, kan ændre den til det bedre.

Hvordan skal du gå i gang med at spare?

Det er ikke så nemt bare at gå i gang med at spare, hvis du ikke ved, hvor du reelt har mulighed for at spare penge.

Det første skridt til at kunne lave om på din økonomi, det er at lave et ordentligt budget, så du ved præcist hvor mange penge, du har at gøre godt med. Når du sidder med balancen til sidst og ser hvor meget du har til mad og sjove ting, så er det kun dig, der kan vurdere, om det ser fornuftigt ud. Stil dig selv disse spørgsmål:

  • Ved jeg, hvad bruger mine penge på, eller ”forsvinder de bare”?
  • Er mit madbudget for højt?
  • Overholder jeg mit budget?

Et af de helt store problemer for mange mennesker er, at de føler de bruger alle deres penge, uden i virkelighed at vide, hvad de har fået for dem.

Bryd dit budget op i dele, du kan håndtere. Læg et tydeligt madbudget, måske opdelt uge for uge for overskuelighedens skyld, og øremærk de penge du vil bruge til middage i byen, byture osv. Så er der kun tilbage, at du også skal beslutte dig for at overholde budgettet!

Ud over at holde dit budget, så er der andre ting i forhold til dine udgifter, du også kan gøre noget ved. Se vores bedste spareråd her:

Vores bedste spareråd:

Handle online

De fleste danskere benytter en eller anden form for online handel. Om det er togbilletter eller mad de køber online, så har de fleste oplevet at købe noget online, og så få det bragt hjem til sig selv med posten. Det er en nem, hurtig og tryg måde at handle på, og så er der endda penge at hente.

Tøj og sko er varer du nemt kan købe billigt på nettet. Det er nemmere at sammenligne priser end i butikkerne og udvalget er meget større. Især på mærkevarer er der penge at spare, og har du ikke nødvendigvis brug for dette års fede sneakers, men er godt tilfreds med en model fra sidste sæson, så er der virkelig penge at spare.

Der er masser af onlinebutikker, der er både velansete og tilbyder tryg og sikker handel. Desuden slipper du for at skulle ud i vinterblæsten og handle, men kan i stedet sidde inden døre og vælge alle de bedste ting fra nettet.

Og nu hvor det er juletid – hvorfor så ikke finde julegaverne på nettet? Falder gaverne ikke i smag hos modtageren, så tilbyder de fleste onlinebutikker fordelagtige returmuligheder.

Gå på tilbudsjagt

Det er måske ikke den sjoveste måde at bruge en aften på, men at læse tilbudsaviser kan faktisk spare dig en masse penge.

Læs tilbudsaviserne og skriv ned hvad du vil købe og hvor, og hold dig så til din indkøbsliste. Hvis du først lader dig friste af ting, der ikke er på listen, så risikerer du at bruge for mange penge uden du har lagt mærke til det.

Hold øje med tilbudsaviserne hver uge, så du hele tiden får fat i de billigste udgaver af de varer, du gerne vil have med hjem. Har du plads, er det en idel måde at få fyldt fryser og hylder op på der hjemme.

Trading med binære optioner

Har du ikke hørt om binære optioner før, så er det på høje tide. Ved at handle med binære optioner har du mulighed for at tjene ekstra til budgettet.

Du skal ikke lade dig afskrække af, at du aldrig har prøvet at trade tidligere, for langt de fleste bro-kerne der udbyder binære optioner, har gode tilbud til nybegyndere. Mange af dem giver dig mulig-hed for at øve dig først, ganske gratis, så du ved hvad det vil sige at trade med binære optioner, in-den du overhovedet går i gang med at bruge dine egne penge.

Handlen med binære optioner har været støt stigende igennem de sidste 5 år og ikke kun i Danmark men også i resten af Europa. Læs mere om binære optioner på Binaereoptioner.dk, hvor du kan finde råd og vejledning til at finde en broker, der kan hjælpe dig med at komme i gang.

Skift elselskab

Elregningen er en af de faste udgifter, du selv kan være med til at formindske. Der er flere elselska-ber i dag, der udbyder el til mere konkurrencedygtige priser end DONG.

Da DONG for flere år siden mistede monopolet som eludbyder i Danmark, er det blevet let at skifte eludbyder. Desværre er der ikke altid den store åbenhed omkring det fra elselskabets side, der na-turligt nok ønsker at bevare sine kunder. Derfor er det dig som bruger, der aktivt skal finde et nyt selskab.

Det er nemt at finde online information omkring skift af elselskab, og det er fuldkommen smertefrit for dig som bruger. Når du har fundet et nyt elselskab, så klarer selskabet alt det praktiske, der er forbundet med skiftet. Læs mere om hvordan du finder et nyt elselskab i dit lokalområde på http://www.elforbundet.dk/skift-elselskab.

Skift mobilselskab

Telefonregningen er også en fast udgift, du selv kan gøre noget for at ændre. Du skal ikke føle dig presset til at tale mindre eller være mindre på nettet, for der kan være mange penge at spare, bare ved at skifte til et nyt mobilselskab.

Det er slet ikke så besværligt som man skulle tro, og det er dit nye mobilselskab, der klarer alt be-sværet med at lukke din konto hos det gamle selskab og sørger for, at du får et nyt simkort til din telefon. Der kan være mange penge at spare ved at skifte selskab. Mange online teleselskaber har meget konkurrencedygtige priser, så hold øje med at dit selskab ikke pludselig ligger i den dyre ende.

Det kan betale sig, at checke sit mobilselskab og konkurrenterne ud hvert halve år, for at se om der er sket prisændringer. Er I flere i familien, så kan det ofte betale sig at have samme mobiludbyder, og der kan også være penge at spare, ved at lægge numrene på samme regning som én kunde. Tal med dit mobilselskab om dine muligheder og check konkurrenterne ud på nettet.

Andre artikler