Gode tips til studiestart

Billede phdfinans gave til dimittend

Skal du til at begynde et nyt semester her snart, så er det vigtigt at du er fuldkommen klar til alle de nye udfordringer der ligger og venter forude. Og hvordan bliver man så lige bedst det? Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål, men heldigvis er der en masse råd råd til, hvordan du kan få den bedst mulige start på det nye skoleår. Læs med her og bliv klogere på 4 gode tips for alle der snart begynder igen.

Køb bøger brugte

Bøger, bøger, bøger – er det ikke næsten det værste ved at være studerende? De er tunge og ikke mindst dyre. Hvis der er noget, der kan få en studerendes budget til at springe, så er det alle de nye bøger som forlæserne befaler, at alle burde anskaffe. Det er utroligt så dyre nogle af disse bøger er og selv om nogle fag kun kræver et lille antal bøger, så kan de få stadig være ekstremt dyre. Men hvad kan man så gøre ved dette? Et god råd er simpelthen at købe bøgerne brugte. Til dette findes der et hav af hjemmesider, men et andet smart trick her er at lede efter en Facebook-gruppe for folk, der specifikt går på netop dit studie. Her kan tidligere studerende lave et opslag med nogle af de bøger, som du lige pludseligt står og mangler. Så køb dem brugte og spar tusindvis af kroner i alt over de mange semestre.

Opdater dit klædeskab

Hvis du har lyst til at overvinde alle de nye fag og bekæmpe alle udfordringer, så har du brug for al den selvtillid, som du kan få. Og hvordan får man så lige det? Det gør man selvfølgelig ved at klæde sig helt rigtigt. Find noget lækkert tøj og fede accesories, der kan pumpe en kæmpe mængde selvtillid ind i dig. Så vil du være helt klar til at erobre det nye semester. Du kan eksempelvis finde nogle fede og stilfulde ure lige her.

Læs forud

Så snart du har fået anskaffet dig dine bøger, så begynd at læse dem. Jo flere gange, at du får læst det, jo nemmere er det at forstå. Derfor kan det være en virkelig god ide bare at læse det flere gange. Desuden er dette tip også smart, da det er en slags forsikring for dig. Hvis du på et tidspunkt ikke lige har tid eller orker at læse, så kan du nemlig bare tage det roligt og huske at du allerede har læst det én gang før.

Backup dine ting

Det sidste vigtige tip er at huske altid at backuppe dine ting flittigt, når du eksempelvis skriver en opgave eller har taget mange noter. Rigtig mange oplever nemlig at computeren pludselig går i stykker og så har de ikke deres noter længere. Undgå dette og back up ofte med et usb stik.

Andre artikler