Hvordan finder du din passion og drømmekarriere som studerende?

Alt for mange unge forlader universitetet uden nogen ide om, hvad de gerne vil med deres liv. Det er ærgerligt, da studietiden er den perfekte tid til at finde din passion og afprøve forskellige karrieremuligheder. Du finder ikke svaret i bøgerne. Du bliver nødt til at komme ud at opleve verden og dine muligheder samtidig med, du studerer.

Hvis du ikke ved, hvor du skal begynde, har vi i denne artikel givet vores bud på, hvordan du bedst muligt finder din passion og drømmekarriere under studiet.

 

Start med drømmelivet og arbejd dig tilbage

Størstedelen prøver at finde et arbejde de synes er spændende, men de glemmer at tænke over, hvordan de gerne vil leve. Problemet ved den tilgang er, at du kan sidde 20 år senere uden at have oplevet alt det, du gerne vil opleve. Hvis du elsker at rejse, og gerne vil rejse verden rundt, skal du vælge en karriere, hvor det er muligt.

Start derfor med at bestemme, hvad der er vigtigt for dig.

Det kan være, det er vigtigt for dig at:

  • Rejse?
  • Have tid til din hobby?
  • Hjælpe en bestemt gruppe mennesker?
  • Være din egen chef?
  • Eller en helt anden ting

For nogle hjælper det at skrive en beskrivelse af, hvordan de gerne vil have deres liv til at være, mens det for andre er nok at tænke over det.

Når du har gjort det, kan du begynde at se på hvilke brancher og karrierer muligheder, som passer ind i dit billede.

 

Universitetet er ikke den eneste kilde til at lære

Der er en tendens til, at de studerende ikke bruger tid på at lære andet end de emner, de har på studiet. Det er en fejl, da universiteterne kun underviser i en meget lille del af de færdigheder, du skal bruge i resten af livet.

En af de færdigheder næsten alle burde lære er, hvordan man forhandler og kommunikerer effektivt. Der findes masser af kurser i forhandlingsteknik, som du kan tage, mens du studerer, og som vil hjælpe dig i resten af livet. På samme måde kan du også bruge tiden på at lære et nyt sprog, eller hvad der interessere dig.

 

Start din egen virksomhed eller anden projekt

Et af de bedste tidspunkter at starte din egen virksomhed er, mens du studerer. Du modtager SU og har næsten ingen forpligtigelser, hvilket gør det til det perfekte tidspunkt at starte din egen virksomhed. Den bedste måde at komme i gang er ved enten af lave en webshop eller et andet online projekt. Det er meget lettere at bygge en online virksomhed eller projekt, da det kræver mindre kapital end andre virksomhedstyper, og du kan få det til at passe ind ved siden af studiet.

Alt du skal bruge for at komme i gang er et domæne og et webhotel, hvorefter du kan gå i gang med at bygge siden.  Herefter kan du vælge, om du vil sælge et simpelt produkt som en iPad holder ligesom siden Incover, eller du vil skrive dybe artikler om din fascination en sydamerikansk pungrotte.

 

Du finder ikke din passion ved at sidde stille

Alle rådene i artiklen er ligegyldige, hvis du ikke bruger dem. Du bliver nødt til at komme ud og prøve en masse forskellige ting, indtil du finder noget, der føles rigtigt. Hvis dine forældre eller nogen andre presser dig til at vælge en bestemt karriere så fortæl dem, at du over de næste par år vil prøve en masse forskellige ting, og det vil ikke altid gå lige godt.

Du kan altid vælge en sikker karrierevej senere i livet, men lige nu er det vigtigt, du tager nogle chancer og prøver noget nyt.

Andre artikler