Medarbejdersundhed styrker innovation – her er de 3 vigtigste fokuspunkter

Rigtig mange undersøgelser peger på, at arbejdspladsen spiller en vigtig rolle når det kommer til medarbejdernes sundhed og den gennerelle trivsel. Sundhed som begreb dækker over mange ting, og er både et fysisk og psykisk element. Meget tyder dog på, at særligt 3 punkter er vigtige på en arbejdsplads.

 

  • Sund kost – eksempelvis i form af en sund frokostordning og fri frugt. Et Ideelt bud på en god og nærende frokost er en salatbar. Her kan medarbejderne frit vælge af friske grøntsager, og på den måde få indtaget den daglige anbefalede mængde af grønt og vitamin. En hygiejnisk salatbar stille krav til ordentligt gastroudstyr for at undgå bakterier og sikre optimal friskhed.
  • Fælles aktivitet. Motion er vejen til en sund og slank krop og et sind i balance. Tit og ofte er motion sjovere, hvis det foregår i fællesskab. Derfor kan en løbeklub eller et fodbold blandt kollegaerne være en god idé – samtidig gavner det fællesskabs ånden og de sociale relationer.
  • Et godt arbejdsmiljø. Der skal være rummeligt, højt til loftet og plads til forskelligheder. Medarbejdere der trives godt på jobbet og føler glæde i løbet af deres arbejdsdag præsterer ganske enkelt bedre.

 

Mange arbejdsgivere efterspørger innovation, kreativitet og optimering blandt deres ansatte. Ved at etablere 3 ovenstående punkter, er man et godt skridt på vej i den rigtige retning.

 

Idéer til små men effektive tiltag på arbejdspladsen

 

Tit og ofte er det de små ændringer og tiltag, der tæller mest. Typisk handler det om motivation og inspiration, som er enhver leders vigtigste rolle. Ønsker man eksempelvis at ens medarbejdere skal spise sundere, så sørg for at tilbyde en indbydende og varieret salatbar fremfor blot et par tørre gulerødder. Efterspørger man mere motion og sund livsstil blandt sine ansatte, så indlæg tid til det i  arbejdstiden. Sæt et bordtennis bord op, indlæg 15 minutters morgengymnastik inden dagen går i gang for alvor eller arranger firma cykelture.

Medarbejdere der dyrker motion og spiser sundt har desuden ofte langt færre sygedage, hvilket naturligvis er ønskværdigt for enhver arbejdsgiver.

Endelig er der hele det psykiske aspekt. Man skal være glad for at gå på arbejde for at yde sit bedste. Det kræver, at man har et godt samarbejde med både sine overordnede og sine kollegaer. Et samarbejde der gerne skulle kunne fungere rent arbejdsmæssigt men også på et mere personligt plan i pauserne. For at styrke de sociale relationer er det vigtigt, at arbejdspladsen jævnligt arrangerer begivenheder som julefrokost, sommerfest, fredagsbar, teambuilding, kurser osv.

Når først man har snakket og hygget sig under mere afslappede omstændigheder, er det tit og ofte lettere at smalltalke og skabe bånd over salatbaren om mandagen i frokostpausen.

Glade og sunde medarbejdere er mere effektiv og innovativ arbejdskraft, derfor er det en vigtig ting at have fokus på som arbejdsgiver i store som små virksomheder.

Andre artikler