Meld dig ind i en a-kasse, når du læser din Ph.d.  

 

Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at der findes mange danske studerende, der hverken har eller har til hensigt at melde sig ind i en a-kasse. Det skyldes i høj grad, at der er mange studerende, der ikke kan se, hvorfor de bør melde sig ind i én af de mange danske a-kasser, mens de fortsat studerer på deres Ph.d.

 

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er mange gode grunde til at melde sig ind i en a-kasse, hvis du er studerende. På trods af, at en a-kasse ikke gør synderligt meget godt for dig, mens du fortsat er under uddannelse, så er det vigtigt, at du melder dig ind, mens du stadig studerer.

 

Det er gratis at være medlem af en a-kasse som studerende

Én af de helt særlige fordele ved at melde dig ind i en a-kasse, mens du fortsat er studerende er, at du har mulighed for at blive medlem på ganske gratis vis. Der findes en lang række danske a-kasser, der tilbyder, at studerende kan blive medlem uden, at skulle betale det kontingent, der ellers er påkrævet af de øvrige medlemmer.

 

I denne forbindelse skal det dog understreges, at det – desværre – ikke er alle a-kasser, der kan tilbyde de mange danske studerende, at de kan blive medlem uden at skulle betale kontingent. Det betyder også, at det er vigtigt, at du sørger for at undersøge markedet og de forskellige muligheder, hvilket betyder, at du blandt andet bør se mere på www.ftfa.dk.

 

Hvilke krav stilles til studerende?

Har du intentioner om, at melde dig ind i en a-kasse, så er det en god idé, at du vælger at gøre det i god tid – og det er selvfølgelig mens du fortsat er studerende. I denne forbindelse får du nemlig mulighed for at udbetalt dagpenge allerede fra dag ét, men i denne forbindelse skal du dog være opmærksom på, at der stilles krav til, at du har været medlem af den respektive a-kasse i minimum 1 år, inden du kan få udbetalt dagpenge.

 

Ydermere, så stilles der også krav til, at din uddannelse har en varighed, der lyder på minimum 18 måneder – og det samme gør sig gældende, hvis du er ansat som elev eller lærling. Foruden dette, så findes der ikke andre krav end, at du skal være studerende.

 

Hvilke danske a-kasser tilbyder gratis medlemskab

Det skal naturligvis understreges, at der findes en lang række danske a-kasser. Det er dog ikke alle, der tilbyder gratis medlemskab til studerende, men du skal dog være opmærksom på, at der findes rigtig mange a-kasser, der tilbyder et medlemskab uden kontingent til studerende, hvilket bl.a. tæller Ph.d.-studerende.

 

Derfor er det en god idé, at du sørger for at vælge en a-kasse, der ser ud til at harmonere godt med dine krav og ønsker. Der findes – som nævnt – mange a-kasser på det danske marked, og mange af dem adskiller sig på et væld af forskellige faktorer.

Andre artikler