Overvejer du at låne penge som studerende?

Det bør gøres klart, at hvis du overvejer at låne penge mens du studerer, så er der en række aspekter, du først bør tage op til overvejelse, for at finde ud af, om det reelt set er det rette valg for dig. Det er hverken gratis eller billigt at skulle låne penge fra én af de mange udbydere, du kan finde på det danske marked, hvilket du skal være klar over inden du giver kast dig ud i det – og det bliver kun dyrere, hvis du ikke er i stand til at overholde dine afdrag.

Økonomien kan være trang, når du studerer. Derfor kan det også virke tiltalende at optage et lån på nettet, der kan give dig bedre mulighed for at nyde livet lidt, købe en ny laptop til studiet eller derimod blot tage ud og rejse lidt. Der er mange muligheder, hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at optage et lån. Det skyldes, at der findes mange udbydere på det danske marked, som dertil også kan bryste sig af, at udbyde et stort udvalg af forskellige lån.

 

1. Har du råd til at betale låne tilbage igen?

Det er ikke svært at få lov til at låne penge hos én af de mange udbydere, du kan finde på nettet. Derfor er det sommetider også en kende for nemt, at du blot hurtigt kan klikke dig ind på en hjemmeside, udfylde en ansøgning og have penge stående på din konto i løbet af ganske få timer. Det er dog vigtigt, at du sørger for at sikre dig, at du faktisk har råd til at betale lånet tilbage igen, så du ikke ender med at stå med et lån, du ikke kan betale tilbage igen.

 

2. Er du registreret i RKI eller på anden vis kendt som dårlig betaler?

Hvis du er registreret i RKI, så er det også noget, der skal være med i dine overvejelser, hvis du overvejer at optage et lån. Der findes flere steder, hvor du kan få lov til at optage et lån trods din RKI-status. Det bør dog gøres klart, at det er markant dyrere at få lov til at låne penge, hvis du er registreret i RKI eller på anden vis er kendt som dårlig betaler. Det betyder også, at du bestemt bør overveje det meget nøje, om det er det rette valg, at du vælger at låne penge.

 

3. Har du andre muligheder i din givne situation?

Du bør også tage op til overvejelse, om du har andre muligheder i din givne situation. Hvis du f.eks. skal låne penge til at købe en ny laptop, så bør du overveje, om du i stedet har mulighed for at finansiere dit køb. I mange tilfælde vil det nemlig være markant billigere for dig. Hvis det ikke er noget, der haster, så bør du i stedet vælge at bruge tiden på at spare pengene op i stedet for, da det vil betyde, at du er helt fri for både gebyrer og renter.

Andre artikler