Sådan får du råd til at starte en virksomhed, mens du studerer

Start din virksomhed, mens du er studerende. Du har ingen forpligtigelser til børn, kone eller et stort lån du skal betale.

Den store fleksibilitet du har som ung og studerende, gør det til det optimale tidspunkt at give sig i kast med iværksætteri.

Det største problem du vil stå overfor personligt er hvordan du overlever på din SU, mens du både studerer og bygger din virksomhed op.

I denne artikel vil du lære alt hvad du har brug for om at holde styr på din privatøkonomi, mens du bygger en succesfuld virksomhed og studerer samtidigt.

 

Lav 1 stor portion mad om ugen

Den første ting du skal gøre for at have råd til både studie og din virksomhed er at lave alle dine måltider til ugen om søndagen.

Jeg ved hvad du tænker:

Skal jeg spise det samme hver dag i en uge?

Hvis du gerne vil have succes som iværksætter, og på et tidspunkt have flere penge end dine medstuderende, så kræver det at du skal gøre noget de ikke er villige til at gøre.

Det er dog ikke så slemt, som det lyder.

Måden du får det til at være så godt, som muligt er ved at bestemme dine måltider ud fra følgende:

  1. Du skal have protein nok, og det skal være sundt. Hav derfor altid kød, linser, kikærter eller andre ting i med et højt proteinindhold.
  2. Hav pasta, kartofler eller ris i din mad, da det er billigt, du bliver mæt og det smager godt
  3. Hav grøntsager i din mad. Grøntsager er ikke så dyre, men det holder dig mæt, og giver dig energi til hele dagen
  4. Lav mad der kan holde sig. Dig er intet så kedeligt som at skulle spise mad med ingredienser der er blevet for gammel.

 

Hold udgifter på byture og restaurantbesøg til et minimum

Den anden ting du skal gøre for at have råd til både studie og din virksomhed er at bruge så lidt penge på byture og restaurantbesøg som muligt.

Hvis du gerne vil starte en succesfuld virksomhed og få tid til at studerer samtidigt, så kræver det at du arbejder meget.  Du kan både holde dine omkostninger nede, og spare tid ved ikke at gå i byen hver weekend.

 

 

Lej et lille værelse 

Den tredje ting du skal gøre for at have råd til både studie og din virksomhed er at leje et lille værelse, fremfor en hel lejlighed eller at købe en ejerlejlighed.

Din største udgift er din bolig. For at minimere din boligomkostninger, så skal du vælge en delebolig.

Måden du finder en delebolig i en by som København, hvor der er stor efterspørgsel er at bruge nettet. Søg på lejebolig i København, og kig efter de lejligheder hvor du lejer et lille værelse.

 

 

Køb så meget online som muligt

Den fjerde ting du skal gøre for at have råd til både studie og din virksomhed er at købe så mange ting online som muligt.

Hvis du både vil spare tid og penge så skal du købe både dagligvare, elektronik, barberskrabere og alt hvad du kan finde online.

Du finder om hovedregel alting billigere på nettet end i de fysiske butikker.

 

Søg investering til din virksomhed

Den femte ting du skal gøre for at have råd til både studie og din virksomhed er at søge en investering til din virksomhed, når du er klar til det.

Selvom at du skal forsøge at holde dine private udgifter så lave som muligt, så kræver det ofte at du bruger penge for at kunne tjene penge.

Hvis du har en konsulentvirksomhed, hvor du sælger din tid og ydelser, kræver det selvfølgelig mindre penge end at skulle lave og sælge et fysisk produkt.

I starten af din virksomheds levetid, vil det være en fordel at få en investering fra en business angel der kan hjælpe der økonomisk og give dig råd til at opnå større succes.

Andre artikler