Sådan flytter du på budget

Som ung og studerende kommer man ud for at skulle flytte – det kan være, du flyver for reden derhjemme. Det kan også være, at du allerede har taget det spring, men at din boligsituation har ændret sig, og det er på tide at rykke teltpløkkerne til et nyt sted. Lige meget hvad din situation er, er der ingen tvivl om, at flytning ikke er gratis. Heldigvis er der nogle måder hvorpå du kan spare penge, når du skal flytte, så du ikke sprænger budgettet.

 

Brug penge for at spare penge

For nogle lyder det måske åndssvagt, men nogle gange kan det betale sig at bruge penge for at spare penge. Når det kommer til ens bolig, drejer det sig eksempelvis om forsikringer. Selvom det lyder som mange penge at skulle bruge på ”ingenting” hver måned, kan det være en kæmpe fordel at have betalt penge løbende, hvis der skulle ske nogle uventet. Ellers kan det hurtigt blive dyrt for dig, da du pludselig skal af med et større beløb, som du måske ikke har til rådighed lige her og nu.

Skal du enten købe eller sælge en bolig – eller begge ting – kan en boligadvokat være en god ting at have ved din side under hele processen. Ikke kun til alle dokumenterne, men generelt alt det juridiske og rådgivning hertil, som du sikkert ikke umiddelbart går og tænker over kan skabe problemer. Leder du efter en boligadvokat i Århus, København eller i en anden af Danmarks større byer, kan du hurtigt finde hjælp ved at søge online eller ved at klikke her.

 

Invester i møbler du vil kunne bruge længe

Nogle gange køber man ting, der passer til boligen nu og her – men som du allerede på forhånd ved, højst sandsynligt ikke vil passe ind i fremtidige boliger.

Generelt kan det være dyrt som ung at købe diverse møbler, især når disse flere gange skal udskiftes fra bolig til bolig. Hvis du i stedet for køber møbler og interiør til boligen, du regner med kan passe ind de fleste steder, kan der være mange penge at spare i længden. Jo, den store, behagelige sofa til syv mennesker er smart lige nu er her – men er det sandsynligt, at du har adgang til en ligeså stor stue i fremtiden? Det er ikke kun sofaen, der kan være en dyr investering og som er værd at give en ekstra tanke. Køber du en god seng af en ordentlig kvalitet, vil det være en, du kan bruge størstedelen af dit liv. Her er det eksempelvis vigtigt at overveje størrelsen af sengen – ønsker du en trekvartseng eller passer noget mindre eller større til dine behov? Ønsker du et overblik over, hvad du kan få af senge, kan du eksempelvis kigge her, hvis du vil sikre dig en seng af høj kvalitet.

 

Ræk ud til venner og familie

Rækker du ud til venner, familie og endda også bekendte på Facebook og lignende platforme, kan der være mange penge at hente.

Det er både i forhold til selve flytningen, hvor du kan spare flyttemændene og flyttebilen væk, men også når det kommer til møbler i selve boligen. Oftest har folk i ens omgangskreds møbler i deres egen bolig, de gerne vil have udskiftet, eller interiør stående i kælder- eller loftrummet.

Spreder du ordet om, at du søger ting til din bolig, får du sikkert nogle henvendelser om ting, du kan få helt gratis eller ganske billigt.

Andre artikler