Undgå at blive ruineret til jul! Sådan finder du den personlige gave til dine forældre

hejhej

Livet på SU kan være en hård og presset omgang. Livet er så uretfærdigt sat sammen, at SU perioden ligger lige midt i den periode i livet, hvor det føles sjovest at have et stort rådighedsbeløb, til byture og andre omkostningsfulde aktiviteter. Julemåneden kan få mange af de økonomisk pressede studerende til at bide negle, da det derved er blevet den tid på året, hvor julegaverne skal købes. Julegaverne er desværre sjældent indkalkuleret i budgettet for de fleste studerende, så gaveomkostningerne kommer derfor ofte som et chok.

Men gaverne skal jo købes for at det ikke bliver en pinlig affære, når tiden kommer til gaveuddelingen, hvor der modtages en masse uden at der bliver givet én eneste.

Selvfølgelig skal man købe gaver til de nærmeste, og det behøver ikke at være så dyrt. Her kommer der 3 gode gaver, der ikke behøver at være dyre at købe, og det vil derved ikke springe det i forvejen stramme SU budget.

Oplevelsesgaven der ikke behøver at koste

Det vigtige ved at give en gave, er at den er personlig. På den måde viser man at der er blevet gjort tanker, den valgte gave. En oplevelsesgave kan være mange ting, og det behøves ikke at koste mange penge. Det vigtige ved denne gaveform er nemlig, at man oplever den sammen med den man giver gaven. Resten af kreditten på kortet behøves derfor ikke nødvendigvis, at skulle blive brugt på en gave nede i designerbutikken eller isenkræmmeren. Hvis det er svært at finde på en oplevelsesgave, kan der hentes inspiration på sendentanke.dk

Tilbehør til boligen

Når man er søn eller datter, har man ofte en indsigt i nogle af de små ting, som forældrene har brug for i boligen eller i haven, men som ikke aldrig bliver købt. På den måde gør man igen gaven personlig, uden at den behøves at koste alverden.

Det kunne eksempelvis være, at faderen i huset over de sidste år har klaget over haveslangen, der hele tiden slår knuder når han vander haven, hvilket medfører at vandet stopper. En lille bagatel, man som far ofte lader være et irritationsmoment langt længere end det behøves at være nødvendigt. En ny vandslange kan købes ret billigt, og så vil faderen føle det er en personlig gave, da der knyttes en historie til gaven.

Hvis det kniber med at få råd til den perfekte personlige gave, er det muligt at finde finansieringsmuligheder her.

Brug dig selv som arbejdskraftsgave

Hvis den står helt galt til med pengene, efter at have været igennem alle de mange julefrokoster i slutningen af november og hele december, er det muligt at tilbyde sin egen arbejdskraft som gave.

Heldigvis er forældre nogle overbærende skabninger, og vil i de fleste tilfælde være glade for at deres søn eller datter, kommer og hygger som arbejdskraft.

Det er ved denne gaveform en fordel at have ekspertise inden for nogle områder som kan komme forældrene til gode. Det kunne eksempelvis være at rydde op på deres computer, eller bruge ”de unge kræfter” til at få ryddet ordentligt op i skuret, eller sat lamper op. Mulighederne er mange, så det er bare med at finde et sted, hvor man kan bruge sig selv som arbejdskraft.

Andre artikler