Få mere for din lejlighed med disse tips

Er du blevet træt af storbyens larm og mener, at det er tid til at du flytter ud fra byen? Så skal du sørge for, at du får maksimalt ud af den lejlighed, som du ejer på nuværende tidspunkt. Der findes en række tips til, hvordan du øger din lejlighedsværdi, således du har opnår en højere salgspris og dermed kan investere i en endnu bedre bolig. I denne artikel har vi samlet gode tips til, hvordan du kan få en højere salgspris for din lejlighed

Det kan være fordelagtigt, hvis du vælger at udskifte vinduer inden, at du sætter din lejlighed til salg. Vinduerne er noget af det allerførste, som en potentiel køber kigger på. Det skyldes primært, at dårlige vinduer kan medføre en dårlig isolering, hvilket kan koste mange penge på længere sigt.

Derudover er det en god idé, at der bliver udarbejdet en tilstandsrapport. En tilstandsrapport er et dokument, som afskildrer en given bygnings faktiske tilstand. Det kan være svært for en potentiel køber at e, hvordan tilstanden reelt er, hvorfor du skal komme dem i forkøbet og bevise, at standen af din lejlighed er optimal. Et andet dokument som der skal oprettes i forbindelse med salget af din lejlighed, er en energimærkning. Dette er et lovkrav, som du derfor skal indordne dig efter. Det er de færreste, som er kyndige til at tegne en energimærkning og derfor er det en god idé at hive fat i en boligadvokat, som kan hjælpe dig med at sikre dig, at du får tegnet sådanne dokumenter korrekt.

Når du skal sælge din lejlighed, kommer du højest sandsynlig til at skulle afholde en række åben hus, så potentielle købere kan komme og se din lejlighed an. Disse åben hus arrangementer afholdes typisk af en ejendomsmægler. Dog er det næppe din ejendomsmægler, som sørger for, at din lejlighed er præsentabel. Derfor skal du selvfølgelig selv sørge for at rydde op, gøre rent og præsentere lejligheden så god som overhovedet mulig. Det går du for eksempel ved at hænge nyvaskede håndklæder fra Georg Jensen op ude på badeværelset, rede sengen, købe friske blomster og en masse andre ting. Det er de små ting, som gør den store forskel. Så hvis du synes, at det er overfladisk at udskifte din gamle karklud, så tager du fejl. Alle disse små ting taler enten for eller imod, at en potentiel køber vælger at investere i din lejlighed.

Leje i stedet for at sælge

Hvis du ikke ønsker at sælge din lejlighed, men derimod leje den ud, så er der også mange penge at hente her. Dog kræver det selvfølgelig, at du har det økonomiske råderum til at investere i en anden bolig, som du kan bo i. Hvis du ønsker at leje din lejlighed ud, så kan du opnå en højere lejebetaling med følgende tips.

Gode billeder sælger

Det nytter ikke noget, at du ikke har vasket tøj i to måneder og det i stedet ligger rundt omkring i lejligheden. Et rodet hjem får din lejlighed til at syne mindre, hvorfor det er vigtigt, at du sætter tid af til at rydde ordentlig op før, at der bliver taget billeder af din lejlighed, som kommer til at ligge på diverse boligsider. Større lejligheder kan man sjovt nok få en højere leje for, og derfor skal du få din lejlighed til at syne størst mulig.

Andre artikler