Iværksætter på studiebudget

Det er efterhånden blevet mere og mere normalt at starte sin egen lille biks, og de fleste har nogen i deres netværk som er selvstændige eller har gjort forsøget. Det kan midlertidig være en svært at finde ud af, hvordan man skal komme i gang som selvstændig, hvis man er studerende og ikke har en specielt stor indkomst. Men fat mod, alt er muligt for dem, som tror på det også selv man er studerende og skal passe et studie ved siden af. Her kommer nogle tips til hvordan, du kan starte din egen virksomhed.

 

Økonomi og virksomhedsstrategi

Det økonomiske aspekt er uden underdrivelse et af de allervigtigste variabler, hvis man er selvstændig.  Netop her kan det være svært at få det til at køre rundt, hvis man er studerende og er på SU. Derfor handler det i høj grad om at allokere sine ressourcer hen til de steder, hvor de gør mest gavn. I den forbindelse vil det være favorabelt, at starte en virksomhed, hvor der ikke er de store økonomiske faldgrupper i begyndelse. Eksempelvis vil det være en god idé at starte en webshop, således slipper man for at give have udgifter til husleje af en fysisk butik, hvilket i sig selv kan spise en stor del af en virksomheds kapital, især i den spæde begyndelse.

I samme stil er det muligt at starte ud med at have et lille lager hjemme i studieboligen, hvilket giver en mulighed for at afprøve, hvor godt salget af produkterne potentielt kan blive. Bliver det en dag så godt, at du bliver nødt til at udvide lagerbeholdningen, så er det måske en mulighed at lave andre aftaler med dine leverandører. Dropshipping er et fænomen, som kan være favorabelt, specielt for studerende der ikke har råd til lagerplads.

Det handler i bund og grund om, at produkterne sendes direkte fra producenten til kunden. Det kan dog være svært at få en leverandør med på sådan en aftale inden du har opbygget en kundekreds, men det er bestemt en overvejelserne værd.  På denne måde kan du udnytte den kapital du skulle have brugt til lagerplads på markedsføringen af din virksomhed.  Hvis du har brug for sparring omkring, hvordan du udnytter dine økonomiske ressourcer på bedste vis, så er Magnus Kjøller stedet, hvor det er muligt at få værdifuld rådgivning omkring din startup.

Brug dit netværk

 

Mange harigennem årene oparbejdet et stort netværk af mennesker, som alle har forskellige egenskaber, der potentielt set kan komme din virksomhed til gavn. Som startupper med mange bolde i luften kan det der gør forskellen ofte være ens netværk, hvor der potentielt set kan være nogle, som kan hjælpe en med de små opgaver man ikke selv har tid til at tage hånd om.

Ved at aktivere ens netværk, så kan det sagtens være at du får nye vinkler og ideer til din virksomhed, som du ikke selv har taget til efterretning før.  Det er svært at vide, hvad resultatet kan blive når, man åbner op for netværksboksen, men hvis der brug for yderligere råd og tips til sin startup. Hvis netværk ikke er vejen frem, så er det muligt at finde inspiration til sin webshop på iværksætteri.

 

Produkter der er smarte at sælge over nettet

 

Der er mange fordele ved at starte en webshop og der har allerede været nogle af dem, som er blevet belyst tidligere i denne artikel. Men når det kommer til produkter, så vil det uden tvivl være fordelagtigt at sælge nogle genstande, som ikke er nemme at ødelægge, med henblik på at slippe for at få varer retur.  Det kan være enten knive, legetøj eller måske damask dug.

Andre artikler