Få succes med appudvikling

App udvikling

De fleste har en smartphone med apps, der gør livet nemmere. Men disse apps skal udvikles og programmeres. Og selvom IT og programmering godt kan lyde lidt tungt, er der rig mulighed for succes indenfor dette.

Og hvis du går med en lille iværksætter eller programmør i maven, kan du få en god kundebase i app udvikling. For privatpersonen kan en applikation gøre hverdagen lidt nemmere.

Flere og flere virksomheder efterspørger apps, der kan effektivisere deres arbejde, og give dem mere tid til andre vigtige opgaver.

Applikationer til alle og enhver

En applikation er som udgangspunkt et program til en telefon eller en tablet. Nogle apps skal downloades og installeres, hvorimod andre er installeret på forhånd, når enheden tages i brug. Det kan eksempelvis være kameraet på en smartphone, der bruger en app for at fungere. Ordet applikation bliver som regel forkortet til app.

Hvis man har fået en god idé til en app, er det en god idé at få det hele ned på papir. Skriv ned hvad appen skal kunne, hvem der skal bruge den og hvilke funktioner, den skal have. Brainstorm med andre for at få en god idé til dette.

Herefter skal appen designes og brugertestes. Her finder man nogle testpersoner, der passer i målgruppen. Når det er gjort, begynder udviklingsfasen. Her kommer programmeringen i spil. Så testes appen igen og tilrettes. Derefter kan man søge om godkendelse i App Store og Google Play Store. Når den er godkendt, skal I have den solgt til brugere, så den bliver downloadet og brugt. Så det er en god idé at samle et hold til de forskellige opgaver.

Normalvis skelner man mellem apps til Android og til Apple-produkter så som iPhone og iPad. De to grupper er de mest populære, og derfor fokuserer man oftest på de to.

Nogle apps er udelukkende til det ene eller andet styresystem, men det er muligt at lave apps, der kan bruges på begge platforme. Disse kaldes hybridapps.

Brug af apps på arbejdspladsen og i hverdagen

Applikationer kan optimere hverdagen og gøre den nemmere. Der findes eksempelvis apps til at tænde kaffemaskinen fra jobbet, så man har varm kaffe, når man kommer hjem. Men nogle apps er mere simple og kan bruges på farten. Et eksempel på sådan en app, kan være Drip Drop.

Aarhus og Københavns Kommune havde et initiativ, hvor borgere gratis kunne låne en paraply, der kunne hentes i beholdere, der stod spredt i byen. Problemet var dog at paraplyerne aldrig kom tilbage til disse beholdere, og det var en stor udgift.

Derfor valgte de at udvikle Drip Drop, der gør det muligt at låne en paraply gratis i 24 timer. Derefter koster det 5 kroner i døgnet.

Appen er udviklet af to studerende, der mødte hinanden på deres uddannelse og sammen kom på idéen. Appen har rivende succes og har sparet de to byer for 14.000 paraplyer.

Så hvis du drømmer om at udvikle løsninger, der skal gøre livet nemmere for nogle, er appudvikling en rigtig god mulighed at udforske.

Andre artikler