Findes der billige tandlæger?

Tandlæge

Et flot smil kan være en uopnåelig drøm for mange. Fordi når du smiler, viser du dine tænder.

Måske du er så heldig at have fået et godt tandsæt med i generne. Men for mange er det ikke sådan. De skal så bruge mange penge på at få tænder der kan vises frem. Fordi tandlæger er dyre, det ved alle. Og i Danmark en hel del dyrere end i resten af verden.

I de fleste lande med offentlig sygesikring er tandlægebehandling inkluderet. Men ikke i Danmark. Bortset fra særlige tilfælde, eller hvor en decideret sygdom er årsagen for tandproblemer, skal du betale selv. Kun for de mest basale behandlinger, som fyldninger, kan du få en smule tilskud.

Har du en privat, eller arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring, kan du få mere i tilskud. Men det rokker ikke ved, at billige tandlæger er mangelvare i Danmark. Skal du fx lede efter en billig tandlæge i København, så skal du lede længe.

Passer det?

Så drop dog tandlægen helt, hvor svært kan det være?

Billigst er, at spare tandlægen helt væk. Eller er det?

Der er forskning der siger, at folk der aldrig spiser sukker næsten aldrig får huller i tænderne. Så er det vel ikke så svært, du kan bare lade være med at spise sukker, ikke?

Gid det var så nemt. Det betyder nemlig intet, om det er raffineret sukker eller naturligt sukker. Mange folk tror at naturligt sukker som i frugter, eller honning, er sundere. Sådan er det bare ikke. Det er ligegyldigt om det er 5 sukkerknald i kaffen, eller en håndfuld dadler der kommer i kontakt med dit tandsæt. Begge er lige gode til at give dig huller i tænderne.

Hvis du vil lade sukkeret være, skal du droppe rigtig mange ting: læskedrik, stort set alt forarbejdet mad, færdigretter og fastfood. Men også juice, smoothies, is… stort set alt det sjove og velsmagende. Så lever du helt sikkert sundere end nu, og har måske slet ikke brug for en billig tandlæge.

Sådan finder du en billig tandlæge

Hvis ovennævnte har overbevist dig at droppe sukkeret, behøver du ikke læse videre.

Ellers er det her du kan læse hvordan du kan finde en billig tandlæge i København. Du kan finde billige tandlæger andre steder også. Men i København er der flest billige tandlæger og flest muligheder for at få en billig, endda gratis tandbehandling.

Gratis tandbehandling? Javist. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er muligt.

Ingen bliver født som tandlæge, det lærer de på tandlægeskolen.  Og der kan du også få gratis tandbehandling. Tandlæge studerende, i den sidste fase af uddannelsen, skal øve sig på rigtige patienter.

Ulempen er, at du skal skrive dig op som patient og der er ventelister. Men dem har dyre såvel som billige tandlæger også. En anden ulempe kan være, at de studerende ikke er erfarne tandlæger. De arbejder dog altid under opsyn af en dygtig tandlæge underviser.

Der findes også Internet portaler som finder en billig tandlæge for dig.

Ellers findes der en ny mulighed i København. Der åbner en snart en ny tandlæge virksomhed i Illum, og de første 100 der skriver sig op får en gratis tandblegning med en værdi på 3250,- kroner.

Andre artikler