Sådan vælger du den bedste varmepumpe

Varmepumpe

Når du køber varmeanlæg til boligen, er det en investering, som kommer dig til gode mange år frem. Der findes mange modeller af varmepumper på det danske marked, og det er langt fra ligegyldigt, hvilken udgave du vælger. De mange modeller varierer med hensyn til energieffektivitet, kvalitet, holdbarhed og lydstyrke.

Herunder bliver du guidet frem til at finde den bedste varmepumpe, som tilgodeser dine behov.

Disse elementer skal du forholde dig til

Der er flere parametre, som har betydning, når du skal vælge det rette varmeanlæg til dit hjem. Det drejer sig om følgende forhold:

  • Energieffektivitet (COP)
  • Ydeevnen i forhold til KW
  • Minimumtemperatur
  • Lydniveau (angivet i decibel)
  • Muligheder i forhold til placering

Der findes mange designs og modeller af varmeanlæg. Luft-til-luft varmepumper er de mest almindelige og de billigste produktudgaver. Derudover findes der vand-til-luft varmepumper samt jordvarmepumper.

Når du skal vælge den rette model, skal du tage afsæt i dine behov samt den bolig, hvor varmeanlægget skal installeres. Er det et sommerhus, skal du særligt forholde dig til punktet omkring minimumtemperatur. Der vil være stort behov for at skabe et kølende klima i fritidshuse og sommerhuse.

Skal din varmepumpe installeres i et helårshus, skal du særligt holde øje med dens muligheder i forhold til placering. Når du vælger varmeanlæg fra en kvalitetsproducent, kan du vælge modeller, som både kan placeres på jorden samt hænges op på væggen. Toshiba varmepumper findes som både væghængte modeller samt gulvmodeller.

Vær særlig opmærksom på energieffektivitet (COP)

En varmepumpe fungerer som en supplerende energikilde. For at du kan få størst glæde og anvendelsesværdi med varmeanlægget, skal du holde særligt øje med energieffektivitet.

Du kan spare penge på elvarmeregningen samt mindske dit forbrug af brændsel til olie- og gasfyr, når du installerer en varmepumpe.

Når du undersøger de forskellige produkter på markedet, skal du forholde dig til forkortelsen ”COP”. Dette står for Coeefficient Of Performance. Denne måleenhed fortæller dig om, hvor meget varme du kan få ud af anlægget i forhold mængden af tilført strøm.

Du skal være opmærksom på, at måleenheden ikke tager forbehold for temperaturen udenfor. Det danske klima vil spille en stor rolle, når det kommer til energieffektiviteten hos et varmeanlæg.

Vil du have markedets mest energieffektive modeller, skal du vælge Toshiba varmepumper. Disse er designede i forhold til at give den bedste ydeevne og have den bedste udnyttelse af naturens energier.

Vælg model fra en anerkendt producent

Du finder mange udgaver af Toshiba varmepumper. Den japanske producent og elektronikgigant specialiserer sig i varmeanlæg og har udviklet sine produkter i mere end 40 år. Når du vælger Toshiba varmepumper, kan du være sikker på at få den bedste kvalitet på markedet. Modellerne er udstyret med den nyeste teknik, som har fordele for både din økonomi, miljøet samt din komfort.

Det er ikke kun funktionen og ydeevnen, du skal forholde dig til, når du vil have den bedste varmepumpe i hjemmet.

Modsat mange andre modeller af varmeanlæg er varmepumperne fra den japanske elektronikgigant udviklet med et unikt, lavt støjniveau. Toshiba varmepumper er anerkendt for deres kraftige og holdbare konstruktion og lange levetid.

Andre artikler