Hold dit budget på din rejse

Drømmer du dig langt væk til fjerne kyster med krystalblåt hav og hvide sandstrande? Eller måske hungrer du efter et pulserende storbyliv med masser af kultur? Drømme kan vi altid, men har du sat dig for at skulle afsted på en rejse, kræver det en god sum penge. Når først vi er afsted, kan pengene hurtigt begynde at rende væk. Derfor er det altid en god idé at have lagt et budget inden afrejse. Det kan spare dig en masse penge i længden. Hvis du altså holder dig til budgettet.

Destinationen kan betyde meget

Når man skal til at budgettere, er der en masse faktorer der spiller ind. Her er det vigtigt at have destinationen i mente. Rejser du fordi, du ønsker at besøge et land, du altid har drømt om at se? Eller rejser du blot for at komme væk hjemmefra og opleve noget nyt? Hvis du kan sige ja til sidstnævnte, så kan du lige så godt vælge din destination med omhu.

Der er meget stor forskel på at vælge en luksus rejse i New York som på Sri Lanka. Sydøstasien er generelt kendt for at være ét af de billigste steder i verden. Flybilletterne kan være i den dyre ende, men prisen for at leve i landene er meget lav. I Sri Lanka vil du fint kunne klare dig på en lavt budget, da Sri Lanka er er meget billigt sted, men du i New York skal have flere penge med.

Giv plads i budgettet hjemmefra

Det vigtigste der kommer til budgettet, er at du er ærlig med dig selv. Du kan sagtens lægge et stramt budget for din rejse, men overvej hvorvidt du kommer til at holde det. Tænk tilbage på tidligere budgetter og lær af dine erfaringer. Har du allerede en idé om hvilke sightseeing ting, du kunne tænke dig at opleve, så plot det ind i dit excel ark.

Det er altid en god idé at give plads i sit budget. Sæt hellere et for højt budget af, end et for lavt. Hvis du ikke kan nå at spare nok penge til rejsen sammen, så overvej om du kan vente en måneds tid, så du kan få en månedsløn mere med. Jo før du har disse overvejelser, jo bedre et budget kan du lave.

Skulle du bruge lidt for meget alligevel …

Er det dit livs rejse, som du har sparet sammen til længe, så skal du huske at nyde det. Det hele skal ikke gå op i tal og procenter. Du skal naturligvis holde øje med din økonomi, og sikre dig at den ikke løber løbsk, men husk også at du er på ferie. Der sker intet ved, at du kommer til at bruge en smule mere på mad end du havde regnet med. Måske kan det faktisk modregne sig i den anden ende, hvis du har budgetteret for mere tøjforbrug end du har shoppet for. Det hele skal nok gå op. Så inden, du begynder at panikke over hele din økonomi, så tag et skridt tilbage, nyd solnedgangen og træk vejret.

Andre artikler