Hvad er der tradition for at give i studentergave?

Det at blive student er en stor milepæl og er et tegn på, at en person har lagt sig i selen og gjort noget ud af deres skolegang. Sådan en milepæl er sådan en, som vi i Danmark er rigtigt gode til at fejre.
Men det at få gaver er nærmest lige så stor en del af at blive student, som at få huen på. Men når man er på den anden side og skal give gaverne, så kan det være sværere – her får du nogle tips til de klassiske gaver!

Føde til hjernen

En klassisk studentergave er simpel – det er en god bog. For læring stopper jo ikke, når man kommer ud af gymnasiet.
Bogen kan være god, fordi at du kan målrette den efter personen selv. Måske skal den hænge sammen med det, som de har brugt årene på at blive student i? Så kan det være at den handels-studerende skal have en bog om iværksætteri, mens elektrikeren skal have en bog om de nyeste gadgets på elmarkedet.
Uanset hvad, så er dette altid en god gave, og når der skal holdes sommerferie og eventuelt sabbatår, så kan man jo med fordel bruge den tid på at blive klogere på verdenen omkring en.

Oplevelsesgaver er blevet det nye sort

Oplevelsesgaver er du uden tvivl bekendt med. I de seneste år har det at give en oplevelse og et lille eventyr i gave været populært til både bryllupper, fødselsdage og meget mere – det inkluderer selvfølgelig til studentergildet!
Og det er faktisk en rigtig fin studentergave. For mange studenter vil gerne ud at opleve verdenen. De er ved at være godt voksne, og det er ikke længere det materielle, som interesserer dem.
I stedet handler det om at se, hvad verdenen har at byde på. Populært er sådan noget som whiskeysmagning eller at køre i en sportsvogn, hvilket vi især ser hos mændene. Hos kvinderne er spaophold og brunch ofte lidt større.
Uanset hvad, så er gaverne fede, fordi det er ting, som ikke alle lige får lov til, og som faktisk kan inspirere en.

Smykkerne hyldes stadig

Måske er den mest traditionelle gave til en student overhovedet smykket. Fuldstændig ligesom konfirmanden så er smykker noget, som nogle gange gives, fordi de symboliserer noget større.
Smukt guld eller sølv i et motiv, som måske endda betyder noget for studenten, er ikke noget, som man bare lige giver. Det er på en eller anden måde noget, som man kan have på, som viser, at andre er stolte af en, og hvem man er blevet.
Til pigerne er øreringe og halskæder stadig utroligt populære som studentergave. Hos fyrene er det lidt bredere, men armbånd er stadig populære og det analoge ur igen kommet ind på rigtigt mange ønskelister, der sendes afsted forud for studentergilderne.
Så uanset hvad, så er der rigtigt mange muligheder indenfor dette felt – det afhænger alt sammen af studentens personlig, og hvem de nu er blevet til igennem deres studier!

Andre artikler