Planlæg studieturen ned til mindste detalje

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Skal I på studietur, men mangler I at planlægge de væsentligste detaljer? Der kan være mange overvejelser, man skal tage, når man skal på studietur. Skal det være et kulturelt sted i en storby med mange lærerige muligheder, eller skal det være et naturområde, hvor I kan have en aktiv studietur? Hvis I er i tvivl om, hvor I skal hen, hvordan I kommer derhen, eller hvad der skal pakkes, kommer her nogle få tips og råd til planlægningen af jeres studietur.

Lej en bus, der kan tage jer hele vejen

En god og billig løsning i forhold til transport til en studietur kan være at booke en bus til turen. Udover at busleje er billigt, når man skal en større gruppe afsted sammen, så er det også en meget nem metode. Ved busleje er man fri for at skulle koordinere flere biler og bruge mange penge på fly, der er god plads til bagage, og man har en chauffør, som sørger for, at man kommer godt frem. Hvis man for eksempel bruger 3Bustilbud.dk til busleje, kan man både komme til lande som Sverige, Tjekkiet og Holland. De er alle lande, hvor man kan kombinere det kulturelle med naturoplevelser. Tag for eksempel Tjekkiet. Her kan I først tage bussen til hovedstaden Prag og derefter tage ud til nogle af de flotte naturområder, hvor I blandt andet kan riverrafte, klatre i bjergene eller hike i flot natur.

Hvad skal studieturen indeholde?

Det er vigtigt, at studieturen både er en social og faglig tur for både elever og lærere. Derfor er det helt essentielt, at der er flere faglige elementer på turen. Det kunne eksempelvis være noget historisk, politisk eller kulturelt. Det kunne blandt andet være museumsbesøg eller besøg til vigtige historiske seværdigheder. Det er dog også vigtigt, at det faglige suppleres med det sociale og det oplevelsesmæssige. Derfor skal I også tænke flere sjove aktiviteter ind, der både viser det land, man er kommet til, fra den bedste side og skaber sammenhold og fællesskab eleverne imellem.

Hvad skal du have med på studieturen?

Der er flere ting, du skal huske, når I tager på studietur. Pakkelisten er forskellig, alt efter hvor I ender med at tage hen – om det primært er by- eller naturoplevelser. Hvis det er en kulturel og bybaseret studietur, er det en god ide at have enten fysiske kort eller GPS på mobilerne, så I kan finde rundt. Det er også nemt at blive væk fra hinanden, når I er så mange og er i en fremmed by. Hvis det er en studietur, der har fokus på det aktive og naturen, er det en god ide at pakke det mere praktiske tøj, herunder for eksempel regntøj, sportstøj og myggespray. På begge former for studieture kan det være praktisk at have en powerbank med sig, så du altid kan være sikker på at have strøm på mobilen, hvis du nu skulle blive væk eller ikke kan finde vej. Det er selvfølgelig også vigtigt at have mobilen opladet og klar til at tage billeder af alle de flotte steder, som I besøger.

Andre artikler