Metoder til at finde de bedste lån

Der findes mange forskellige muligheder, når du gerne vil optage et lån. Derved er det ikke svært at få et lån – og slet ikke svært at finde et. Men hvordan finder du så de bedste? Det er et sværere spørgsmål. Heldigvis er der i 2020 kommet nye regler for, hvilke online lån der må udbyder. Det er dog stadig ikke alle lån, der er lige gode.
Herunder kan du finde nogle metoder til, hvordan du finder det lån, der er bedst for di.

Sammenlign lån på nettet

Sammenligningssider på internettet er vildt populært – også indenfor denne branche. Og det bør du helt klart udnytte.
Når du sammenligner en række forskellige lån på nettet, kan du lynhurtigt danne dig et overblik over, hvilke der passer til dig, og hvilke der er billigt.
Når du sammenligner prisen på lån, bør du primært kigge på ”ÅOP” tallet. Dette tal angiver, hvor høje omkostningerne er procent pr. år.
Hvis du kigger på hurtige lån, bør du dog være opmærksom på, at ÅOP-tallet kan virke ret højt. Den største grund til dette er, at mange hurtige lån har en løbetid på mindre end ét år, og derfor bliver ÅOP-tallet mindre relevant i disse tilfælde.

Tal med din bank

Hvis du gerne vil finde det bedste lån, er det ikke altid en fordel at søge online. Du kan også tale med din bank.
Her er der dog sjældent plads til at sammenligne forskellige muligheder. Du kan dog stadig have mulighed for at få et godt lånetilbud hos din egen bank.
Den største grund til, at personer låner online og ikke i banken er, at det er lettere at blive godkendt på nettet. Herudover skal du heller ikke redegøre for, hvorfor du vil låne, ligesom du aldrig vil skulle stille sikkerhed for lånet, når du vælger online-løsningen.

Overvej helt andre muligheder

Hvis du hverken er klar på at finde et godt lån i banken eller online, bør du tænke ud af boksen. En god metode til at finde et godt lån kan være crowdlending. Ved crowdlending kan du tage imod et lånetilbud fra andre privatpersoner. Der er dog både fordele og ulemper ved denne metode.

En anden alternativ metode er et privatlån. Altså et lån du optager hos en personer, du kender. Dette kan være en ven eller et familiemedlem. Den største fordel ved denne type er, at det ofte er meget billigt. Den største ulempe er, at det kan skabe splid. Du bør overveje det kraftigt, inden du jagter et privatlån.

Før du finder den bedste mulighed

Ligegyldigt om du finder et godt lån på nettet, i banken eller hos et familiemedlem, bør du sikre dig, at du har råd til at låne pengene.
Du bør lægge et budget og tjekke, om dit rådighedsbeløb er stort nok til at betale de månedlige ydelser. Hvis du har problemer med at regne tallene ud, kan du også anvende en online låneberegner.

Andre artikler