Hvad gør du når computeren går ned og eksamensopgaven er væk?

Det er torsdag aften, og du har netop lagt sidste hånd på en vigtig eksamensopgave, som skal afleveres i morgen. Det er en stor og vigtig opgave. Du har brugt mange timer – ja, faktisk flere uger på den.

Men pludselig sker der det, som ikke må ske: computeren går ned. Du bemærker ikke engang rigtig hvordan det sker. Pludselig er skærmen bare sort og maskinen vil ikke reagere på noget som helst.

“Ej, det er løgn” tænker du.

Panikken breder sig gennem din krop som en steppebrand, og problemets alvor går hurtigt op for dig. Den opgave du har brugt så meget tid på, er forsvundet. Væk. Der er ikke noget at gøre.

Eller er der?

Du tager nogle dybe vejrtrækninger, prøver at se situationen på afstand og overvejer dine muligheder.

Skal jeg købe en ny computer?

Ja, det er faktisk det første og mest åbenlyse spørgsmål der løber igennem dit hoved. Og ved første øjekast, virker det da også som en god løsning, for hvem vil ikke have en ny computer? En som er både hurtigere og mere robust end den gamle?

Efter nærmere overvejelse, indser du dog at det ikke er den optimale løsning. Først og fremmest på grund af prisen. En ny computer er jo ikke ligefrem billig – og da slet ikke når man er på SU.

For det andet vil en ny computer ikke give dig din eksamensopgave tilbage, den ligger jo gemt på den anden computer.

Så du hvad nu?

Gode råd på nettet

Det er ved at være sent på aftenen og der er cirka 12 timer til at opgaven skal afleveres.

Der er ikke meget tid at løbe på, så i et desperat forsøg på at finde en løsning, tyer du til et af de værktøjer, der har hjulpet dig før: Google.

Du søger bl.a. efter “min computer er gået ned” og “min computer vil ikke tænde”. Det kunne jo være at der var nogle der havde skrevet en artikel som kunne hjælpe dig.

Som et af de første søgeresultater finder du hjemmesiden komputer.dk – et magasin om computere, tablets og mobiltelefoner. På siden er der tilfældigvis et forum, hvor man kan stille spørgsmål til bladets eksperter.

“Yes, endelig”, tænker du.

Det viser sig dog hurtigt at man skal tegne et abonnement for at oprette et nyt spørgsmål. Desuden kan der gå flere timer – ja, måske flere dage før du får et svar. Så du bliver nødt til at finde en anden løsning.

It support

Da du vågner op næste morgen, fortsætter du ihærdigt jagten på at finde en løsning, og pludselig finder du det du leder efter: it support.

Virksomheden ligger i Roskilde, men det gør ikke noget, for de tilbyder fjernsupport. I røret bliver du mødt af en venlig stemme som hurtigt guider dig frem til en løsning på dit problem.

Efter blot 30 minutter, er din computer oppe at køre igen og det lykkedes dig at aflevere din eksamensopgave inden kl 12.

It-supporteren giver dig også et godt råd, så du kan undgå at en lignende situation opstår igen: gem altid din opgaver på et eksternt drev – fx et USB stik, en ekstern harddisk eller på nettet (fx via Google Docs).

Som studerende kan it-support være den eneste løsning på denne slags problemer. Som regel er det også den billigste og nemmeste.

Andre artikler