Kom godt i gang med studiet

Klar til studie

At flytte til en ny by og skulle starte på et nyt studie er altid en stor omvæltning, og der er mange ting, som der skal være styr på. Derfor kan det være rart med en lille guide til, hvordan du kommer bedst i gang med studiet.

Køb bøgerne i god tid

Bøger er helt essentielle for, at du kommer godt i gang med studiet. Der vil nemlig sandsynligvis allerede være meget læsning fra start, og det er derfor en god ide at komme i gang i god tid. Det er ingen hemmelighed, at studiebøger kan være en dyr omgang. Derfor er det heller ikke sikkert, at du har penge til alle bøgerne i første omgang. Heldigvis er der flere forskellige ting, som du kan vælge at gøre, så du alligevel får råd til alle bøgerne.

Du kan blandt andet vælge at købe dine bøger brugt af gamle studerende. Ved at gøre det sådan, kan du som regel spare en god sum penge. Hvis ikke det er muligt for dig at købe dem brugt, kan du vælge at tage et lån. Ved at tage et lån kan du hurtigt komme til penge, og dermed hurtigt få købt de bøger, som du skal bruge, så du kan komme i gang med at forberede dig til semestret.

En velfungerende computer

Foruden at få fat i de bøger, som du skal bruge, er det vigtigt, at du får fat i en velfungerende computer inden semesterstart. Denne vil du nemlig ikke kunne klare dig uden, når du skal læse, tage noter og skrive opgave. Så virker din gamle computer ikke længere eller er den begyndt at svigte, er det en god ide, at du går ud og køber dig en ny.

Find din godt til rette i lejligheden

Efter du er kommet ind på drømmestudiet, gælder det om at finde en lejlighed. Dette kan nogle gange være en svær opgave – særligt i byer som Aarhus og København. Du må dog ikke give op i din jagt, for før eller senere vil der dukke noget op.

Er du en af de heldige, der allerede har fået en lejlighed eller et værelse i din nye studieby, er det vigtigt, at du får pakket ud og fundet dig til rette så hurtigt som muligt. Grunden til dette er, at der snart kommer til at ske utrolig mange forskellige ting i dit liv, hvilket efterlader dig med meget lidt tid til at komme på plads på dit værelse, samtidig med at du har brug for et trygt og rart sted, hvor du føler dig godt tilpas, og hvor du kan søge ly, når du trænger til en pause fra den hektiske hverdag, der venter forude.

Husk der skal være plads til det hele

Der er ingen tvivl om, at studielivet er hektisk. Du skal både formå at balancere tid med vennerne, familie, studie, læsning, arbejde og fritidsinteresser. Når det er sagt, er studielivet også et af de mest fantastiske tidspunkter i dit liv, og den frihed du oplever på dette tidspunkt, er næsten ikke til at finde andre steder. Derfor er det vigtigt, at du ikke lader dig kue af alle de ting, som du skal balancere, men derimod finder en måde, som fungerer for dig, så der er plads til alt det, som du gerne vil have, at der skal være en del af dit liv og hverdag. Lad være med at vælge de sociale fra eller læsningen fra. Der skal nok blive plads til det hele, hvis bare du giver det pladsen. Det betyder også, at du en gang imellem bliver nødt til at vælge noget fra. Det vil sige, at har du en plan om, at du skal læse et par timer, så skal du ikke lade dig friste en potentiel kaffeaftale, men i stedet lave denne aftale på et andet tidspunkt, hvor du ikke har planlagt at læse eller lignende. Omvendt gælder det også, at du bliver nødt til at prioritere noget af pensum frem for andet, eftersom det ikke er nemt at nå at læse det hele, hvis du også gerne vil have en social hverdag.

Andre artikler