Ryst studiegruppen sammen med en god omgang teambuilding

Når du begynder på et studie, så er der en masse forskellige ting, du skal forholde dig til. Der er nye fysiske rammer, nye undervisere, en masse ny faglig viden og ikke mindst en masse medstuderende, som du skal lære at kende. Og det kan være svært at følge med.

Heldigvis får du på rigtig mange studier et hjælpemiddel, der på mange måder kan fungere som et fundament og et anker for dig i løbet af din studietid. Du får nemlig tildelt en studiegruppe, som du skal dele faglige og sociale oplevelser med.

Hvad er en studiegruppe?

Det kan være meget forskelligt, hvad man bruger sin studiegruppe til. Det er afhængigt af det enkelte studie, hvor både undervisning, opgaver og interaktion med de andre studerende typisk er meget fagspecifikt. Nogle gange skal man ugentlig løse opgaver sammen i studiegruppen. Andre gange mødes man måske bare for at snakke om ugens tekster.

På nogle fag går man til eksamen sammen med sin studiegruppe. Lige meget hvad, så er det en lille gruppe af mennesker, som man kommer til at tilbringe rigtig meget tid sammen med. Derfor er det vigtigt, at man kan lide hinanden.

Teambuilding er også for studerende

For at komme rigtig godt i gang med jeres tid som studiegruppe, kan det måske være en god idé at få jer rystet rigtig godt sammen fra starten. På de fleste studier er der en rusuge, hvor man har mulighed for at lære de andre studerende at kende socialt.

Men her er det langt fra sikkert, at man har særlig meget med sin studiegruppe at gøre. Derfor kan du med fordel arrangere en god omgang teambuilding for netop personerne i din studiegruppe. Teambuilding kan man nemlig lave i alle situationer, ikke kun i virksomheder.

Escaperoom er en sjov form for teambuilding

Men hvad skal I så lave, når i skal rystes sammen i studiegruppen via teambuilding? Der er mange forskellige muligheder. Men det skal helst være noget, som er sjovt, og som samtidig tvinger jer til at interagere lidt med hinanden og give lidt af jer selv.
Her kan escaperoom være en rigtig god mulighed. Det er typisk noget, som alle synes er sjovt. Samtidig får det adrenalinen op, og I er tvunget til at tænke og ikke mindst til at arbejde sammen. På den måde bliver alle medlemmer af gruppen aktiveret.

Lær hinanden bedre at kende i et escaperoom

En af de fede ting ved et escaperoom, udover at det selvfølgelig er sjovt og underholdende, er, at man faktisk kan lære rigtig meget om hinanden og den dynamik, som der kommer til at være i jeres gruppe. Nogle mennesker er naturlige ledere, nogle er formidlere, og andre er måske detaljeorienterede imens andre er mere handlende.

Disse forskellige roller kommer til syne, når i står i en presset situation som i et escaperoom. Her vil de forskellige personlighedstyper typisk træde i karakter. På den måde er det en god prøve af, hvordan i arbejder sammen.

Andre artikler