Sådan får du en karriere som webdesigner og lander et job i et webbureau

webdesigner

Det lyder for godt til at være sandt, men faktisk kan du gøre rigtig mange ting for at gøre dig selv til en attraktiv kandidat mens du bliver bedre til det du laver. Gør dig selv en tjeneste og start tidligt – det giver et forspring.

Konkurrencen indenfor de mere kreative og online baserede jobs er hård, så det kræver mere end nogensinde før at skille sig ud fra mængden. Der er rigtig mange gode måder at gøre det på, så læs med her og bliv lidt klogere på, hvordan du får en fod indenfor i den branche du brænder for.

Gør dig synlig online

Det bedste du kan gøre er at lave dig et online visitkort. En hjemmeside, der afspejler dig, dine evner og det du ønsker at vise folk.

Den skal fungere som en slags online CV, der viser potentielle arbejdsgivere hvem du er og hvad, du kan. På samme tid kan den også fungere som en portal, hvis du går med tanker om at starte som selvstændig.

Har du allerede evnerne selv, kan du give dig i kast med at designe og udvikle siden, men i mange tilfælde kan det være rart at søge inspiration og sparring hos etablerede webdesignere, der allerede er i faget og ved, hvad der kigges efter.

Spørg om hjælp eller søg inspiration

Det er altid en super god ide at tage kontakt til nogen, der kender til jobbet og de krav, der stilles til dig som mulig ansat.

Der findes nemlig rigtig mange dygtige webbureauer, der allerede er etablerede og kan hjælpe dig med at lægge vægt på de helt rigtige ting, når du skal ud og lave en ansøgning eller bruge nettet til at lave et online CV som en del af din hjemmeside.

Som webdesigner er en af de vigtigste Fordi der er så mange vigtige aspekter af arbejdet som webdesigner er det første du skal være sikker på, at du har styr på det hele, så du ikke laver noget, der halter.

Hvad skal du have styr på?

Der er en række ting, der er vigtige at have helt styr på inden du kaster dig ud på markedet efter dit drømmejob – meget af det lærer du som en del af din uddannelse (hvis ikke du er autodidakt), men for at skille dig ud er det alfa og omega, at du har HELT styr på det og måske endda har fundet ud af, hvor du udmærker dig ekstra meget.

  • Opbygning af forskellige løsninger
  • Ideer til og opbygning af det grafiske look
  • Informationsarkitektur
  • Forståelse for og arbejde med forskellige medier
  • Kodning
  • Lancering
  • Vedligeholdelse og opdatering

Samtidig er det også vigtigt, at du ikke bare læner dig tilbage og arbejder i dine trygge omgivelser, men bevæger dig ud for at udvide horisonten og blive klogere på nye og mere avancerede udviklinger indenfor dit felt.

Bliv klogere, promover dig selv og ved, hvad du er bedst til, så skal du nok komme langt!

Andre artikler