Sådan gør du dig klar til at blive årets bedste rusvejleder

Skal du være rusvejleder på dit studie til sommer? I så fald, har du påtaget dig en både stor men også utrolig sjov opgave. Det kræver nemlig en del tid og energi at være rusvejleder, men du kan være helt sikker på, at det nok skal blive det hele værd.

Du kan garantere, at det bliver en god oplevelse for alle parter, hvis du forbereder dig godt og gør dig klar ved et eller flere af følgende forslag.

Start planlægningen i god tid

Du kan aldrig begynde at planlægge for tidligt, hvis du skal være rusvejleder. Det er nemlig super vigtigt at have godt styr på det hele og have planlægt nogle gode aktiviteter, når de nye studerende starter. Sæt dig derfor i god tid med de andre rusvejledere og dan jer et overblik over det, i vil nå.

Herfra bliver det nemlig nemmere at fordele opgaverne og nå alt det, i gerne vil. Det er oftest sjovest at være med i et rusforløb, når der er blevet lagt god tid og energi i projektet. Dette kan bedst lade sig gøre, hvis man har godt styr på planlægningen fra start og vedligeholder overblikket. Beslut jer derfor for, hvad i vil lave og før det ud i livet.

Find på en sjov lille gave til de nye studerende – fx keyhangers

Der er så mange sjove ting at lave, når man skal planlægge et rusforløb. Nogle gange kan det være en sjov og hyggelig start, hvis man giver de nye studerende en lille velkomstgave. Det kan f.eks. være noget ”merchandise” fra jeres studie, så man kan se, hvilket studie, de er startet på. Et forslag kunne være at lave en lille keyhanger eller en sjov hat med studienavnet på. På den måde kommer der også lidt fællesskab i gruppen, hvis alle har en sjov lille ting med sig under rusforløbet – keyhangers eller lignende kan også være med til at skabe et godt fællesskab. Tit kan man få lavet keyhangers relativt billigt, hvis man undersøger mulighederne god tid i forvejen. Du kan finde priserne på dette link.

Fordel ansvaret mellem alle rusvejlederne

Du kan nemmere holde styr på hele rusforløbet, hvis du deler ansvaret med de andre rusvejledere. Du vil sikkert gerne sikre dig, at der er styr på alt op til studiestart. Det kan dog være svært at overskue alene. Sørg derfor for at få fordelt ansvaret ud mellem alle rusvejlederne. Hermed kan i bedre danne jer et samlet overblik, og der er helt klart større garanti for, at der bliver holdt orden i planlægningen.

Hermed får du også mindre ting at holde styr på, som du så kan bruge din energi på. Ved at fordele ansvaret, er der også mere tid til at slappe af og hygge sig med rusvejledere og studerende. Det er ikke sjovt at være rusvejleder, hvis man skal løbe rundt og stresse over alt det, der skal nås. Husk derfor at nyd det og slappe af i ny og næ. Med god planlægning og godt teamwork, kan du uden tvivl stable et godt rusforløb på benene.

Andre artikler