Tjen ekstra penge som studerende som tekstforfatter

Som studerende er der en masse udfordringer i hverdagen, som man ikke kan komme udenom. For nogle er det svært at følge med i studiet, og de må tage mange eksaminer om. Andre bøvler med det sociale, og andre igen har problemer med kærligheden.

Men én ting, som de fleste studerende kan blive enige om at kæmpe med, er økonomien. At leve i de store universitetsbyer på SU er ikke nemt. For det meste går næsten hele beløbet til husleje, og så er der ikke meget tilbage til mad, tøj og fornøjelser.

Find et job, der giver mening

På grund af dette føler de fleste studerende, at de er nødt til at have et job ved siden af deres studier. Det er der mange, som har det fint med. Problemet er, at de gerne vil have at dette job samtidig skal være studierelevant.

Det kan være svært at opfylde kravene om et job, som både giver mening i forhold til studiet og som passer sammen med forelæsninger, opgaver og eksaminer. Derfor er det måske vigtigere i første omgang bare at finde et job, som giver mening i ens liv generelt.

De mange fordele ved jobbet som tekstforfatter

Et job, der giver rigtig god mening i forbindelse med de fleste studier, er jobbet som tekstforfatter. Det kan lyde lidt abstrakt og flydende, men det er faktisk et meget konkret og tilgængeligt job. Som tekstforfatter skriver man nemlig tekster, ofte SEO tekster, på bestilling til store virksomheder eller hjemmesider.

Som tekstforfatter arbejder man ofte ud fra egne præferencer inden for både arbejdsbyrde og tidsrammer. Det vil sige at man kan arbejde både morgen, middag og aften, fordi man kan skrive teksterne hjemmefra på sin egen computer. Man kan også op- og nedskalere arbejdsbyrden alt efter hvor travlt man har det på studiet.

Vær kreativ og lær om nye ting

En dag på jobbet som tekstforfatter er aldrig kedelig. Det skyldes særligt de mange forskellige emner, som man typisk får lov til at skrive om. Det kan være alt fra håndværkerydelser til yoga-rejser eller forskellige former for online lån.

Det giver også muligheden for at udfolde sig og være kreativ. Og på den måde bliver jobbet som tekstforfatter faktisk studierelevant, idet det lærer en at tænke kreativt, arbejde selvstændigt og skrive gode og meningsfyldte tekster til store kunder.

Andre artikler