Derfor låner danskerne så meget på nettet

mobillån

Efter finanskrisen er det blevet svære at låne penge i de traditionelle banker. Der er her skærpet krav til kreditvurdering, og du skal igennem en længere proces for at få et lån igennem. Som modsvar til dette er de online lån blevet mere udbredte. Processen ved at låne på nettet er hurtigere, mere fleksibel og priserne er konkurrencedygtige. Læs mere nedenfor og bliv klogere på detaljerne omkring hvorfor online lån er blevet så populære blandt danskerne.

Stigende konkurrence blandt online låneudbydere

I takt med den stigende efterspørgsel efter et alternativ til de traditionelle banker, er de online lånemuligheder blevet flere og flere. Det stigende udbud, gør at aktørerne imellem, konkurrerer om kunderne, og dette kommer dig som forbruger til gode. Det betyder nemlig lavere priser i form af renter og omkostninger. Samtidig bliver der hele tiden justeret, så lånet er så fordelagtigt som overhovedet muligt. Især de små lån er attraktive på nettet, og du kan fx benytte mikrokredit.dk, til at finde et fordelagtigt lån, der er tilpasset dine behov.

Find de billigste priser ved at sammenligne lån

En anden fordel ved at benytte sig af de online hurtig lån, er gennemsigtigheden på markedet. Dets lige findes ikke i den traditionelle bankverden, hvor det vil kræve en del mere af din tid at finde information om priser forskellige steder. Når du låner på internettet, kan du bruge prissammenligningssider.

Her kan du indtaste, det beløb du vil låne og få en liste med udbydere, der kan tilbyde lånet. På listen får du hurtigt et overblik over, hvad der tilbydes i forhold til rente, omkostninger og løbetider. Når du går efter at finde det billigste lån, er det væsentligt at nævne, at du ikke alene skal kigge på renteniveauet, da der kan være andre omkostninger forbundet med at optage lånet. Du skal derfor kigge på betegnelsen ”ÅOP”, der står for årlige omkostninger i procent, og som udtrykker alle de samlede omkostninger, der er forbundet med at optage lånet.

Nemt og fleksibelt

Det er nemt, hurtigt og fleksibelt at optage et lån online. Dette er også en ting, som danskerne sætter pris på. I de traditionelle banker skal du først bestille tid i banken, møde op til samtale, argumentere for hvad pengene skal bruges til, kreditvurderes, afvente afgørelse og afvente at pengene kommer til udbetaling.

Online er det langt mere ligetil. Du kan blive siddende hjemme i din dagligstue og gennemføre hele processen fra din telefon eller computer. Udfyld på kort tid en online ansøgning, få svar inden for få minutter og få pengene til udbetaling typisk inden for 24 timer. Du sparer tid, samt slipper for argumentation og gennemgående kreditvurdering.

Kan vælge den udbyder du har lyst til

Når du skal vælge imellem online låneudbydere, er fordelen også, at du kan vælge den udbyder, du har lyst til, og dermed har det bedste tilbud. Du skal ikke tænke på, om du kender navnet på udbyderen eller være bange for at blive snydt på nogen måde. Alle finansielle virksomheder er under opsyn af finanstilsynet, der tilsikrer at alle, der driver bankvirksomhed, overholder gældende love, regler og etik på området.

Andre artikler