Flere unge optager SU-lån

Tal fra Uddannelsesministeriet viser, at 34 % af dem, som fik SU i 2016 og samtidig havde mulighed for at supplere med SU-lån, tog lånet. Det er altså normalt for studerende i dag at supplere deres SU med et lån, så man kommer nemmere gennem måneden. Som studerende er der mange ting, der skal gå op. Hvis man studerer i nogle af de store byer herhjemme, kan huslejen nemt blive dyr og nærmest uoverskuelige for mange unge.

Derudover er det ikke alle, der har tid til at have et arbejde ved siden af. Begge faktorer gør, at en del unge har brug for ekstra penge til at betale de ting, der skal betales i løbet af en måned. Der er dog flere muligheder, hvis man har brug for penge. Pengepartner.dk er med til at danne et overblik over andre gode muligheder, som der kan være med til at gøre, at man kommer nemmere gennem måneden med de udgifter, der findes.

Der kan være brug for rådgivning

Et SU-lån lyder måske som en god mulighed. Det bliver som sagt mere og mere almindeligt, og derfor er det også et lån, mange vælger at tage. Det er dog stadig penge, man har med at gøre, og derfor er det også vigtigt at tænke over de langsigtede konsekvenser. Et SU-lån kan være nødvendigt, men det er stadig vigtigt at huske på fremtiden. Der er derfor flere og flere unge, der opsøger rådgivning, når det kommer til SU-lån – Kilde Gældsrådgivning.dk. Der er mange, der står tilbage med en gæld på op mod 250.000 kroner, når de er færdige. Det kan derfor godt gå hen og blive en meget usikker start på fremtiden, når man samtidig skal betale en masse penge tilbage.

Det har konsekvenser i form af, at det bliver svært at få lov til at låne til hus, bil og andet, der hører voksenlivet til. At det kan komme så vidt hører sammen med, at det er muligt for studerende på både ungdomsuddannelserne og på de videregående uddannelser at tage et månedligt SU-lån på 2.897 kroner. Derudover har den studerende også mulighed for at tage et slutlån. Det vil sige, at hvis man ikke har flere SU-klip tilbage, så kan man låne op til 7.422 kroner om måneden. Det kan derfor hurtigt løbe op i mange penge.

Fremtiden glemmes ofte

Det er ikke kun SU-lån, de unge kommer for at få rådgivning om. Der findes også andre typer af lån, hvor de har brug for at få rådgivning. Hvis man ikke kan klare sig med et SU-lån, eller hvis man er på en uddannelse, der ikke er SU berettiget, er der nemlig mange muligheder for de unge, de også kan vælge imellem. Det kan godt skabe nogle dumme situationer for de unge. Der er nemlig flere ting, man skal være opmærksomme på, som man måske godt kan glemme lidt. Det er for eksempel vigtigt at sammenligne ÅOP fra de forskellige steder, hvor man kan låne fra. ÅOP står for ”årlige omkostninger i procent”, og det er det tal, der viser, de omkostninger man får ved at optage lånet. Økonomi kan derfor godt være en hård nød at knække. En god økonomi giver muligheder, hvilket er vigtigt at huske på, og derfor kan rådgivning være en god idé, hvis man har brug for overblik eller hjælp.

Mange muligheder kan gøre det uoverskueligt

Der er mange muligheder for de unge i dag. Det kan både være en gave og en forbandelse. Det bliver nemt en forbandelse, hvis man ikke finder den rigtige måde at tackle mulighederne på, så man i sidste ende står med en kæmpe gæld. Hvis man dog finder den helt rigtige måde at tackle tingene på, kan det være en kæmpe gave. Så kan man få den perfekte start på voksenlivet. Også selvom studiegælden har vokset sig stor, kan det lade sig gøre at få det godt. Det kræver bare, at man muligvis skal søge rådgivning på området, hvilket der allerede er mange unge, der gør i dag.

 

Andre artikler