Forskellige ting du kan investere i

Har du penge, der brænder i lommen, eller vil du blot gerne se dine penge vokse lidt hurtigere, end en almindelig opsparing vil kunne tillade? Så skal du begynde at se dig om efter en ting, et selskab eller en branche, som du gerne vil investere i.

Investering kræver som udgangspunkt både engagement og dedikation, ligesom du er nødt til at gøre et vist fodarbejde på forhånd. Men det er ikke svært – du skal blot lige ind i det først.

Hvad skal du investere i?

Der findes virkeligt meget, du kan investere i. Nogle investeringer kan give dig et kæmpe afkast, men de er også forbundet med stor risiko at smide efter. Ved andre investeringer kan du få mindre afkast, men til gengæld er risikoen heller ikke lige så stor.

Én af de lidt mere sikre investeringer er smykker. Smykker taber aldrig værdi, når de blot er lavet i ægte ædle metaller og med ægte ædelsten. Her bevares værdien, og ofte vil værdien også stige med tiden. Undersøg i den forbindelse markedet og butikkerne grundigt, så du investerer i et smykke, som både pengemæssigt og personligt vil få en stor betydning for dig. Hvis du går ind på Golden Times, vil du for eksempel kunne nærstudere, hvilke smykker der er i ædle metaller samtidig med, at du kan skabe dig et overblik over, hvilken stil du kan lide og gerne vil gå efter.

Guld er et andet investeringsobjekt, som er relativt sikkert at kaste penge efter, fordi det ikke taber værdien. Tværtimod er guld steget i værdig stødt og roligt gennem de seneste mange år.

Bør du investere i virksomheder?

Der kan være store summer at hente, hvis du investerer i virksomheder. Det skyldes, at virksomheder ikke som sådan er garanteret evigt liv, og derfor kan risikoen være større. Det betyder samtidig, at dit afkast typisk vil være højere.

Des mere etableret virksomhed, des mindre risiko. Jo mindre risiko, jo højere er prisen også for aktierne eller anparterne, fordi du kan føle dig mere sikker. Til gengæld kan afkastet også være højt, og du har ikke samme risiko for, at selskabet pludselig går konkurs, eller at du på anden måde pludselig mister alle dine penge.

Ved mindre og/eller nystartede virksomheder kan risikoen være en helt anden. Det er typisk her, du vil have den største risiko, men til gengæld har du alle muligheder for et godt afkast med tiden, hvis alt går godt for den pågældende virksomhed. Du har samtidig mulighed for at investere i en virksomhed på et tidspunkt, hvor aktierne eller anparterne er relativt billige, og hvor andre måske ikke har opdaget den potentielle guldgrube af en virksomhed.

Hvor meget skal du investere for?

Du skal på forhånd gøre dig klart, hvor meget du vil investere for. Du skal samtidig gøre dig selv det ganske klart, at ingen investering er sikker, og at du dermed risikerer at miste hver en krone, du investerer. Du skal således have råd til at miste det pågældende beløb, og det er helt afgørende, at din private økonomi ikke afhænger af resultatet af den pågældende investering.

Andre artikler