Hvorfor er der så mange unge, der tager kviklån i dag?

Ehandel

Kviklånet er blevet ganske populært gennem de seneste par år. Dette er især gældende blandt unge mennesker. Men hvorfor er det de unge mennesker, der er så glade for kviklån? Dette kan være svært at svare på, da det ofte er individuelt. Dog er der nogle ting ved denne form for lån, der især appellerer til unge. Eksempelvis det faktum, at kviklån udelukkende foregår online. Dette er noget stort set alle unge, kan relatere til, da mange er vokset op med internettet og selv er storforbrugere af de mange muligheder.

Hvad er fordelene ved kviklånet?

Når man søger et online kviklån, går det super hurtigt. Man skal hverken tage kontakt eller redegøre for hvad, pengene går til. Det er altså ganske nemt at komme i gang. Man logger bare ind med sit NemID og indtaster de oplysninger, der er brug for fra udlånerens side. Det er især det, at man ikke behøver at tage i banken, der tiltrækker mange. Det hele foregår online. Har man lyst, kan man sidde i underbukser hjemme på sofaen og søge lån. Nemmere og mere behageligt bliver det da ikke.

Når det kommer til det almindelige banklån, er der flere og flere, der hopper fra. I takt med at flere mennesker har mistet tiltroen til banker, er mulighederne for kviklån kun steget. Det er altså ikke noget at sige til, at mulighederne for online lån er så mange. For jo mere populært, det bliver, jo flere udlånere er der. Og det er naturligvis kun godt for dem, der er interesseret i et kviklån. Mere konkurrence betyder som regel bedre muligheder. Det er derfor med at undersøge mulighederne, før du tager den endelige beslutning. Så er mulighederne for en god handel ofte lidt bedre.

Her finder du en kviklån oversigt.

Lån uden sikkerhed vs. lån med sikkerhed

En anden grund til, at kviklånet er så populært blandt unge, er at det er et lån uden sikkerhed. Sådan er det ikke altid igennem banken. Låner man eksempelvis penge til en båd hos banken, stiller man typisk denne båd som sikkerhed. Kan man ikke tilbagebetale banken, kan de altså sælge båden – det er deres sikkerhed for, at de får pengene tilbage. Enten gennem tilbagebetaling af de lånte penge samt renter, eller ved at sælge det, kunden har brugt pengene på. Men sådan er det ikke ved et kviklån. Her stiller man ikke noget som helst som sikkerhed, hvilke tiltaler mange.

Dog skal man ikke tage fejl. Der er stadig konsekvenser, betaler man ikke pengene tilbage. Man kan eksempelvis ende på RKI. Dette er et register over dårlige betalere. Med andre ord er det et register, man helst undgår. Det er aldrig særlig fedt at have sit navn forbundet med den slags. Skulle det nu gå galt, er det dog ikke verdens undergang. For når man har betalt pengene tilbage, får man sit navn fjernet. Men indtil da kan man typisk ikke låne penge andre steder fra. Dette er dog også en dårlig ide, skylder man allerede penge. Overvej derfor altid dine muligheder for tilbagebetaling før, du tager et lån.

Andre artikler