Lotto – en sikker sejr?

Når man spiller lotto, løber man en risiko. Man satser sine penge, i håb om at få flere tilbage. Nogle gange lykkedes det. Nogle gange står tallene præcis som de skal. Nogle gange er der gevinst. Andre gange er der intet. Ingen gevinst, pengene er tabt. Det er de to muligheder du har, når du spiller lotto; enten vinder du, eller også taber du. Med andre ord er lotto aldrig en sikker sejr.

Hvor stor er sandsynligheden for at vinde i lotto?

Inden man lægger tal på bordet, er det vigtigt at fastslå, at sandsynligheden for at vinde i lotto er enormt lille. Det er estimeret, at sandsynligheden for at vinde den store gevinst på 75 millioner i onsdagslotto ligger på 1:98.000.000. Dette er et tal der er enormt svært at forholde sig til. Man skal være dén ene, ud af de 98 millioner andre. Man skal kæmpe med 98 millioner om de 75 millioner. Dette virker fuldstændig uoverskueligt. Sandsynligheden for at vinde i lørdags lotto er en lille smule større, men stadig samme omfang af uoverskuelig. Derfor må man bare trofast sidde klar foran skærmen når lørdags lotto trækning tidspunktet rammer kl 19, for at se om man er den heldige vinder.

Hvordan sikrer jeg mig at vinde?

Som udgangspunkt er det umuligt at sikre sig at vinde i lotto. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Dog kan man gøre få ting, for at øge sine chancer for at vinde.

Først og fremmest, kan man vælge at spille lotto, der tilbyder milliongaranti. Dette betyder, at selvom man ikke umiddelbart havde gevinst på sin kupon, er man stadig med i spillet om 1 million kroner. Måske er det ikke den gevinst man håbede på at være med i kampen om, men det er et ekstra lod i puljen, om en stadig stor gevinst. Man kan også tænke meget lavpraktisk og købe flere lottokuponer ad gangen. Jo flere lottokuponer, jo flere chancer for at vinde.  Man kan sammenligne dette med, når man spiller på mange bankoplader ad gangen, i stedet for blot at spille på en. Derudover er det naturligvis vigtigt for at vinde, at man husker lørdags lotto trækning tidspunkt, og får tjekket sin kupon grundigt igennem.

Skal jeg spille med hver lørdag for at vinde?

Jo mere du spiller, jo større er sandsynligheden for at vinde. Når det så er sagt, er det ikke sikkert, at fordi man trofast sidder hver uge og venter på lørdags lotto trækning tidspunktet, at man ender med at vinde en dag. Det kan også være, at den første kupon du køber, viser sig at være den, der gemmer på de mange millioner, og du behøver på den måde aldrig at købe en kupon igen. Man må væbne sig med tålmodighed, håb og måske en lille smule overtro, for at det forhåbentligt en dag vil lykkedes. Lotto er lige så uforudsigeligt som livet selv, men det er netop dette der skaber spændingen.

Andre artikler