Sådan finder du det perfekte lån som studerende

Studielivet er en tid med et meget stramt budget – også her i Danmark. Det kan godt være, at vi får SU, men det rækker ikke altid til månedens udgifter. Nogle betaler for eksempel en meget høj husleje, andre pendler rimelig meget, mens endnu andre har udgifter, de ikke vil undvære.

Som studerende er der flere muligheder for at samle penge sammen. Man kan for eksempel tage et deltidsjob, i weekenden eller om aftenen. Men det er ikke alle, der har overskuddet til det. Sådanne aktiviteter skal aldrig prioriteres over studielivet, så hvis man har brug for at yde en ekstra indsats dér, har man ikke råd til at få et arbejde. Så hvad gør man så?

En løsning er at tage et express lån, og her er der meget, man skal overveje.

Fordelene ved at tage et lån under uddannelsen

Som sagt, så kan pengelån hjælpe dig med at dække de udgifter, som du får i løbet af uddannelsen. Det er især en god idé, hvis du planlægger at tage et semester i udlandet. Der kan varerne – og ikke mindst huslejen – sagtens være dyrere end herhjemme, og en større indtægt kan blive en nødvendighed. Udover det, kan det at lån penge gøre uddannelsen nemmere. Den tid og de kræfter du bruger på at bekymre dig om budgettet, kan i stedet gå til at koncentrere dig om stoffet. Og så kan du bruge pengene på ting, som gør det nemmere for dig at nedbringe din stress, og dermed også forbedre din indsats.

Hvilke ulemper er der så?

Faren ved at tage et lån som studerende er den samme som andre lån. Det er nemlig alt for nemt at få en dårlig vane, hvor lån bliver løsningen på alle de pengeproblemer, man løber ind i. Det er særligt en fare når det gælder online lån, hvor man oftest ikke behøver at redegøre for, hvad man skal bruge pengene til. Hvis først man kommer ud hvor man ikke kan bunde, kan det tage år før man får afbetalt alle lånene, især hvis ikke man får et velbetalende job med det samme – og man vil ende med at betale mange gange flere penge, end man har lånt.

Overvej i stedet, om der er andre måder du kan få dine penge. Har du overskud til et fritidsjob, ville det være ideelt, især hvis det er hen over sommeren, så du kan spare op. Du kan også minimere dine omkostninger ved at droppe Netflix, eller skifte Fitnesscenteret ud med en løbetur og hjemmetræning – endelig har mange studerende forældre, som er villige til at låne penge ud – uden renter.

Brug Internettet til at finde det bedste lån

Med et så stramt budget som studerende har, gælder det selvfølgelig også om at finde det billigst mulige lån. Og det kan være svært, idet de ikke alle måler prisen på samme måde. Brug her internettet til at sammenligne tilbuddene, så du får et så stort udvalg som muligt, og kig efter lånets ÅOP – de årlige omkostninger i procent. Så bliver det nemt at finde det lån, som er ideelt til studerende.

Andre artikler