Sådan finder du en god advokat

Det kan virke overvældende hvis man står i den uvante situation, hvor man rent faktisk har brug for en advokat. For hvordan vælger man lige en god advokat? Det er bedst at man betragter valget af en advokat akkurat som mår man laver overvejelser om et eventuel nyt køb af en værdifuld vare eller abonnement på for eksempel en ny service. Man skal researche og have tænkt over hvad det er man leder efter.  Du kan selvfølgelig kigge på nettet og se nærmere på forskellige hjemmesider og eventuelle online anmeldelser. Men der er mange advokater at vælge imellem. Nedenfor finder du gode råd til at finde netop den advokat der passer bedst til dine juridiske problemstillinger.

Hvilken slags advokat skal du bruge?

Advokater har ofte specialiseret sig i forskellige slags lovgivning. Husk at hvis dit problem er kompliceret, så kan det endda være du skal have hjælp til at finde ud af hvilken slags advokat du faktisk har brug for. Skal du have en advokat der har specialiseret sig indenfor private anliggender såsom familieret, erhvervsret, boligkøb, ejendomsret, kriminalret osv.?

Spørg venner og familie til råds

Det er en god idé at spørge dine nærmeste om deres erfaringer og anbefalinger. Selvom de måske ikke kan anbefale den slags advokat som du har brug for, kan deres anbefalede advokat garanteret anbefale en advokat med den slags speciale som du søger. At have en advokat personligt anbefalet af én hvis dømmekraft du respekterer og stoler på, giver dig en utrolig ro og tryghed. Husk du kan også spørge din revisor eller bankmand til råds. Er du medlem af en fagforening, kan din fagforening også ofte hjælpe dig, specielt hvis det er arbejdsrelateret.

Find en lokal advokat hos godadvokat.dk

Selvfølgelig vil du have den bedste advokat. Men hvis du nu har fundet to firmaer, der begge virker fornuftige, så skal du måske også overveje hvor vigtigt det er for dig, at du kan mødes med advokaten ansigt til ansigt. Er det et problem der kræver mange møder med advokaten? Kan det klares telefonisk, med mails og via video link? Hvis du bor i hovedstadsområdet, kan du få hjælp af Godadvokat.dk, hvor du kan finde en lokal advokat.

Hvad skal du ellers finde ud af?

Du skal selvfølgelig spørge om hvad det kommer til at koste. Det betyder jo derfor også, at du skal have forklaret hvad din sag går ud på. Måske kan du kontakte dem først og få en uforpligtende snak. Og mærk efter hvordan din mavefornemmelse er efter denne samtale. Husk det er dig der udspørger advokaten. Nogle advokater har allerede fastsatte priser for forskellige slags ydelser og det er en god idé at høre om du kan se denne prisliste, så du her kan danne dig et indtryk af deres honorarer.

Du skal også høre om hvordan du kan betale (med afdrag eller skal det hele betales på én gang), og du skal finde ud af om de har tid til dig. Det er også vigtigt at evaluere hvor hurtigt de vendte tilbage til dig efter din første henvendelse. Du er i gode hænder, hvis du søger efter hjælp på Godadvokat.dk.

Andre artikler