Sådan klarer du økonomien, mens du er studerende

Studielivet er en dejlig tid, hvor man møder nye mennesker og lærer en masse nye ting. Det er en tid, du skal nyde, for det vil ofte være meget anderledes, når du kommer ud som fuldtidsansat på arbejdsmarkedet. Selvom det er en fantastisk tid, kan det også være en udfordrende tid, når det kommer til det økonomiske aspekt. En SU rækker ikke altid så langt, som man gerne ville. Vi giver her nogle tips til, hvordan du skal håndtere økonomien, mens du studerer.

Få overblik over din økonomi i din studietid

Inden du kommer alt for godt i gang med studiet, er det en god idé, du får lagt et budget. Her kan du sætte dine faste udgifter op og vurdere, hvor mange penge du ca. skal bruge på mad og diverse. Er det samlede beløb højere end det, du kommer til at få i SU, skal der foretages nogle ændringer. Enten skal du øge din indkomst, eller også skal du sænke dine udgifter.

Har du allerede skåret helt ind til benet, når det kommer til dine udgifter, kan du få et studiejob som en ekstra indkomst. Det kan gøre, at dit budget bedre kan hænge sammen. Derudover er der altid godt at have erfaring stående på sit CV, til når man engang skal ud på arbejdsmarkedet som færdiguddannet.

Sådan håndterer du de sjældne, men store poster i studiebudgettet

Som studerende kan du have udgifter, der ikke er der hver måned. En af de helt store poster, som ofte kommer som en overraskelse, er indkøb af bøger til studiet. Der skal ofte nye bøger til hvert semester eller hvert kvartal. Bøger er ikke billige, og det kan hurtigt blive en dyr omgang. Har man ikke fået det ind i sit budget, er det en meget skræmmende post, der kan vælte hele din økonomi. Er der plads i budgettet til, at du sparer op til bøgerne, er dette en fordel. Det giver dig ikke den skræmmende overraskelse, når du skal betale for bøger.

Har du ikke fået opsparing til studiebøger ind i dit budget, kan du også låne pengene. Der er mange forskellige låneudbydere, og det kan være en smule uoverskueligt at finde ud af, hvilket lån der er det billigste for dig. Du kan få hjælp af dine-penge.dk. De har sørget for at gøre det mere gennemskueligt at sammenligne låneudbydere. Du kan nemmere se, hvor forskellen ligger, da låneudbydernes betingelser er sat ens op. Du behøver derfor ikke bruge oceaner af tid på at sætte dig ind i flere forskellige sider. På den måde kan du hurtigere finde penge til dine studiebøger og komme godt i gang med studiet, uden det vælter dit budget.

Andre artikler