Sørg for at have lækre drikkevare på dit kontor

Uden mad og drikke duer helten ikke – og uden kaffe, kan arbejdsdagen være svær at komme igennem. Sådan er der i hvert fald mange, der har det. Derfor kan man nemt komme til at føle sig udenfor, hvis man er en af dem, der ikke kan lide kaffe. Det kan også være, at man egentlig godt kan lide det, men har lyst til at prøve noget nyt. Her er en lækker, krydret chai latte et super godt alternativ til kaffe.

Hvad er chai latte?

Chai te er en meget krydret, sort te, der oprindeligt kommer fra Indien og Pakistan. Ordet ’chai’ betyder te på mange forskellige sprog, men stammer formentlig fra mandarin.

Teen drikkes traditionelt med mælk, hvilket gør det til en chai latte. De krydderier, der typisk bruges i en chai latte er f.eks. kanel, nelliker, ingefær, kardemomme og sort peber. Mælken er med til at gøre smagen mere mild og give drikken en lækker cremet konsistens.

I nyere tid er det også blevet muligt at finde chai te i varianter, der ikke er baseret på sort te. De kan f.eks. være baseret på grøn te i stedet.

Chai latte serveres typisk i høje glas, men har du ikke det, kan det sagtens serveres i et krus, uden smagen bliver mindre god.

En sund snack

I løbet af en arbejdsdag, kan man godt få brug for et energi-boost i form af en lille snack. Man kan nemt fristes til at snuppe en chokoladebar for at få stillet sin sukkertrang, men det er ikke sundt på den lange bane. En chai latte kan være et sundere alternativ til din eftermiddagssnack. Der findes mange forskellige varianter, og du kan f.eks. vælge en sukkerfri chai latte, hvis du gerne vil skære ned på dit sukkerindtag. Du kan ligeledes vælge en mælk med et lavt fedtindhold, hvis du gerne vil have en mere fedtfattig version, eller du kan bruge plantemælk, hvis du gerne vil have en vegansk udgave.

Te indeholder koffein, men ikke i ligeså store mængder som kaffe. Derfor vil du ikke opleve nogle af de negative bivirkninger ved koffein, såsom rystelser og indre uro, hvis du skifter din kaffe ud med en chai latte.

Chai latte på kontoret

Forkæl dine medarbejdere med et udvalg af chai latte på kontoret. Du kan vælge at købe chai te som tebreve eller løs te, hvor man selv tilføjer mælk. Du kan også købe chai latte i pulverform. Der findes mange varianter med forskellige typer te og smage. Du kan f.eks. få chai latte med smag af vanilje, kakao eller mango.

Mange steder kan du få mængderabat, når du køber stort ind til erhvervsbrug. Arbejder du hjemmefra, kan du også købe chai latte til hjemmekontoret. Det kan købes i de fleste supermarkeder og du kan starte med en lille pakke, for at se, om det er noget for dig.

Chai latte er en nem måde at bringe lidt luksus ind i hverdagen. Forkæl dig selv eller dine kolleger med noget nyt og anderledes.

Andre artikler