Spar penge i hverdagen og få råd til at opfylde dit barns ønsker

Pengene rækker ikke så langt, hvis du som studerende lever af din SU. Det kan være svært at finde penge til både uforudsete regninger og fornøjelser, når huslejen er betalt, de andre faste udgifter er dækket, og der er kommet mad på bordet. Det kan de fleste, som studerer, vist nikke genkendende til.

Og det er endnu vanskeligere at få SU’en til at slå til, hvis du har et barn, som du skal forsørge – og ønsker at forkæle fra tid til anden. Selv om det er småt med pengene, vil du som forælder gerne have mulighed for at glæde din søn eller datter. Det kan du f.eks. gøre ved at forære et sjovt spil til børn, modellervoks i forskellige farver eller et sejt løbehjul.

Sådan kan du skabe overskud i din økonomi

Du tænker sikkert over, hvordan du prioriterer og bruger dine penge til hverdag, og gør dig overvejelser om, hvordan du kan skabe overskud i din pressede økonomi, så du har råd til at købe legetøj til dit barn.

Nedenfor får du 7 tips til, hvad du kan gøre, hvis du ønsker at spare penge.

 

  1. Læg et budget. Så får du overblik over dine udgifter – altså det, du ved, du skal bruge penge på, og hvor mange penge, du har til rådighed.

 

  1. Lav en madplan og køb kun ind én gang om ugen. Hvis du planlægger, hvad du skal have at spise i løbet af ugen, kan du også beslutte dig for at lade de samme råvarer gå igen i flere retter eller bruge dem flere dage i træk og spise rester til frokost dagen efter.

 

  1. Skær ned på dit el-, varme- og vandforbrug. Tag færre lange bade, vask op i en balje i stedet for at lade vandet løbe, hold en konstant temperatur i dit hjem og skru helt ned for radiatoren, når du lufter ud.

 

  1. Vær obs på dine forbrugsvaner. Shop f.eks. tøj på udsalg eller tjek reklamer for tilbud, så du kan spare penge på dine dagligvarer.

 

  1. Undgå impulskøb. Lad være med at købe ting første gang, du ser dem. Vent nogle dage, tænk over det og vend kun tilbage til butikken, hvis det er et musthave.

 

  1. Køb brugte ting og sælg det, som du ikke længere bruger. Det er blevet populært at købe genbrug, og på nettet findes der mange portaler, hvor du kan købe og sælge.

 

  1. Spar penge på transport. Hop op på cyklen i stedet for at tage bussen.

Plads i budgettet til de sjoveste spil til børn

Som forælder ligger det dig selvfølgelig på sinde at opfylde dit barns ønsker. Ved at efterleve disse tips får du måske plads i det stramme budget til at forære det stykke legetøj, som han/hun helst vil have – i hvert fald engang imellem. Uanset om det udelukkende er med leg for øje, eller formålet er at kombinere leg og læring og styrke barnets motorik kan spil til børn være rigtigt gode. Det er alle de opsparede penge værd at se det glædestrålende barneansigt og mærke den barnlige begejstring.

Andre artikler